Читај ми!

Nikolić: Model kako se bori za dres

Marko Nikolić, trener Partizana, zadovoljan igrom svojih izabranika protiv Totenhema, ali kaže da ostaje žal što Partizan nije osvojio tri boda. Poketino oduševljen atmosferom, tvrdi da nije potcenio Partizan.

Trener Partizana Marko Nikolić bio je veoma zadovoljan posle utakmice sa Totenhemom, istakavši da su njegovi izabranici pokazali kako se bori za klupski dres.

Crno-beli su protiv poznatog engleskog kluba odigrali u Humskoj nerešeno 0:0, u utakmici prvog kola C grupe Lige Evrope.

"Dobra utakmica, spektakl. Igrali smo jako dobro, sa izuzetkom par minuta, brzo smo ušli u ritam onako kako smo hteli. Momci su igrali sa ogromnom energijom, ovo je bio model kako se bori za dres kluba", izjavio je Nikolić posle meča.

On je dodao da je Partizan za prikazanu igru nagrađen bodom.

"Žao mi je što nije sa sva tri, čini mi se da smo imali više šansi. Takođe mi je žao što nismo nagrađeni za trud i zbog publike koja je disala istim plućima sa igračima. Potrudićemo se da još dva puta kod kuće i tri na strani napravimo nešto slično", istakao je trener crno-belih, podsetivši kako je naveo da Partizan "hoće da se takmiči".

"Bilo je mnogo toga dobrog, prikazali su mnogo toga ozbiljnog protiv jakog rivala, iako smo bili povređeni i izranjavani. Idemo dalje, Kragujevac je u nedelju, vraćamo se u našu ligu, moramo da dobijemo tu utakmicu", poručio je Nikolić.

On je čestitao i Totenhemu, ocenivši da je viđena "prava viteška borba na obe strane".

Odgorarajući na pitanje novinara zašto je Branko Ilić igrao zadnjeg veznog, a Ćirković štopera, Nikolić je naveo da je to posledica odsustva povređenih igrača.

"Morali smo da pokušamo sa raznim varijantama, Škuletić je nedostajao u napadu. Što se tiče Ćirkovića, verujem u njega, demonstrirao i kvalitet. Branko Ilić je univrzalan defanzivac, pametan igrač, pokazao je to. U drugom poluvremenu nametnuli smo svoj ritam", zaključio je Nikolić.

Fudbaleri Partizana takođe su zadovoljni nastupom i osvojenim bodom i najavili su dalju borbu u Ligi Evropa.

"Osvojili smo veliki bod. Posebno mi je drago što smo bili ravnopravni, a u nekim momentima i bolji rival od slavnog engleskog kluba. Čuli smo i za remi u Istanbulu i taj rezultat nam je motiv više da se borimo za bolji plasman u grupi", rekao je Saša Ilić.

Danilo Pantić je rekao da ne može da bude zadovoljan bodom, ali da je ipak osetio veliku satisfakciju.

"Utakmica je bila mnogo teška i zahtevna. Imali smo mnogo šansi, svakako boljih i izrazitijih od protivnika. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan remijem, ali je ovo svakako velika satisfakcija, jer smo uzeli bod velikoj evropskoj ekipi i, što je najvažnije, nadigrali ih", rekao je Pantić.

Petar Grbić je ocenio da je Totenhem potcenio njegovu ekipu.

"Potcenili su nas, mislili su da će lako da prođu. Mi smo izginuli na terenu i ostaje žal jer smo mogli do tri boda. Videli smo da Totenhem nije bauk i mogao je ceo plen da ostane kod nas", rekao je Grbić.

Iskusni Nikola Drinčić najavio je dalju borbu.

"Odigrali smo kvalitetno, pre svega u odbrani, i ovaj bod je dobar za prvu utakmicu, jer smo ostali u igri. Borićemo se i dalje", rekao je Drinčić.

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino smatra da je konačan ishod utakmice protiv Partizana realan, uz ocenu da je, prema prikazanoj igri, timovima pripalo po poluvreme.

"Atmosfera je bila neverovatna, a rezultat je realan. Partizan je bio bolji u drugom, a Totenhem u prvom poluvremenu", rekao je Poketino.

On je dodao da je viđeno "dosta dobrih stvari".

"Pre meča smo išli na tri boda, ali kada vidite kako se odvijala utakmica, remi je pravedan. Radujemo se narednim mečevima, a prva je protiv Vest Bromviča", kazao je argentinski stručnjak na klupi londonskog kluba.

Na pitanje novinara da li je potcenio Partizan izvodeci tim bez zvezda, on je kategorično odgovorio odrečno.

"Nisam potcenio protivnika, mislio sam da ćemo pobediti sa timom koji sam izveo na teren. Nemojte da potcenjujete moje igrače. Partizan ima odličnu ekipu, neki od igrača mogli bi da odu u Premijer ligu", naglasio je Poketino.

Kako je zaključio, nije bio iznenađen dobrom igrom Partizana.

"Analizarali smo njegovu igru na prethodnim mečevima i upoznali se se kvalitetima te ekipe. Bilo je teško igrati i zbog lošeg terena, morali smo da prilagodimo svoj stil večeras, ali to nije izgovor. Biće teško i ostalim ekipama protiv Partizana", rekao je Poketino.

U 2. kolu Lige Evrope Partizan 2. oktobra gostuje grčkom predstavniku Asterasu, dok Totenhem dočekuje turski Bešiktaš.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво