Читај ми!

Čelsi i dalje savršen, remi Arsenala i Sitija

Čelsi nastavlja sa pobedama. "Plavci" savladali Svonsi, uz tri gola Dijega Koste. Derbi kola Premijer lige između Arsenala i Mančester sitija završen je bez pobednika, ali ne i bez uzbuđenja – 2:2 (0:1). Poraz Liverpula na Enfildu.

Fudbaleri londonskog Čelsija nastavljaju sa dobrim partijama u Premijer ligi. Oni su u četvrtom kolu na svom terenu pobedili Svonsi sa 4:2 i ostali jedini tim sa maksimalnim učinkom na početku sezone.

Heroj dana je sjajni Dijego Kosta, napadač tima sa Stamford bridža, koji je postigao het-trik. Prethodno je u 11. minutu kapiten "plavaca" Džon Teri postigao autogol i zabrinuo domaće navijače.

Ipak, u nastavku je na scenu stupio Brazilac sa španskim pasošem i još jednom pokazao da trener Žoze Morinjo retko greši kada su u pitanju pojačanja.

U strelce se upisao i debitant Loik Remi, koji je nedavno obukao dres Čelsija. Za londonsku ekipu na ovom meču igrali su i Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Protivnik Partizana na startu Lige Evrope londonski Totenhem remizirao je 2:2 na gostovanju Sanderlendu.

Totenhem je vodio dva puta pogocima Nasera Čadlija i Kristijana Eriksena, ali je Sanderlend na kraju stigao do boda autogolom Harija Kejna.
Sautempton je na svom terenu pregazio Njukasl sa 4:0, a srpski fudbaler Dušan Tadić asistirao je kod drugog kola Gracijana Pelea.

Arsenal i Mančester siti odigrali su nerešeno - 2:2, u utakmici punoj uzbuđenja do poslednjeg sudijskog zvižduka. Poveo je Siti, domaćin je preokrenuo rezultat, ali je tim iz Mančestera u finišu stigao do izjednačenja.

Izabranici Arsena Vengera krenuli su od starta u pravu ofanzivu, ali su iznenađujuće prvi primili gol, i to u 28. minutu, kada je Kun Aguero na asistenciju Navasa sa šest - sedam metara pogodio mrežu.

Šok na Emiratima trajao do 63. minuta, kada su domaći fudbaleri uzvratili golom Džeka Vilšira, a onda i poveli u 74. majstorijom Čileanca Aleksisa Sančeza.

Gosti nisu odustajali već su u talasima napadali i u 83. minutu došli do izjednačenja preko Martina Demikelisa, koji je efektno glavom matirao golmana.

Liverpul je doživeo poraz na svom terenu od ekipe Aston Vile sa 1:0 (1:0).

Jedini gol na meču postigao je Gabrijel Agbonlahor, koji je u devetom minutu iskoristio gužvu u kaznenom prostoru Liverpula i u padu zatreseo mrežu Minjolea.

Srpski reprezentativac Lazar Marković igrao je od početka za ekipu Brenadana Rodžersa, ali ga je u 71. minutu zamenio Borini. Nije ostavio preterano dobar utisak. 

Rezultati i strelci u četvrtom kolu:

Arsenal - Mančester siti 2:2 (Vilšer 63, Sančez 74 - Aguero 28, Demikelis 83)

Čelsi - Svonsi 4:2 (Kosta 45, 56, 67, Remi 81 - Teri 11. autogol, Šelvi 86)

Kristal Palas - Barnli 0:0

Sautempton - Njukasl 4:0 (Pele 6, 19, Kork 54, Šnajderlin 90+4)

Stouk - Lester 0:1 (Uloa 65)

Sanderlend - Totenhem 2:2 (Džonson 3, Kejn 82. autogol - Čadli 2, Eriksen 48)

Vest Bromvič Albion - Everton 0:2 (Lukaku 2, Miraljas 66)

Liverpul - Aston Vila 0:1 (Agbonlahir 9) 

Nedelja:

Mančester Junajted - Kvins Park Rendžers

Ponedeljak:

Hal - Vest Hem

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво