Derbi uživo: Tenzije na granici ključanja

Kamenovan autobus sa fudbalerima Partizana. Sporadični, istina blaži, incidenti na i oko stadiona. Ovaj derbi se razlikuje od većine prethodnih. Ovaj derbi sa sobom, najverovatnije, nosi i šampionsku titulu, što je do pre samo dva meseca bilo nezamislivo. Partizan i Crvena zvezda, 144. put, od 19.25 časova na Prvom programu RTS-a.

19.07 - Sa Pintu je Abiolu Daudu, igrača koga su mnogi apostrofirali kao najveću opasnost po gol koji čuva Vladimir Stojković, ostavio na klupi. Šansu je dobio Kasalica, koji se ne snalazi u protivničkom kaznenom prostoru podjednako dobro, ali je hitriji i za nijansu prodorniji. 

19.03 - Treneri oba tima su napravili nekoliko odstupanja od startnih postava koje je sportska, stručna i manje stručna javnost očekivala. Saša Marković, kao izrazito defanzivni vezni fudbaler, služiće kao korekcija Smiljaniću i, pre svega, Saši Iliću. On je fudaler vrlo dobrog udarca, i tu takođe treba tražiti razlog njegovog stavljanja u prvi tim. Rašović se opredelio sa oprobani sistem Aleksandra Stanojevića, pa će Partizan igrati u formaciji 4-2-3-1. 

19.00 - Sa Pintu se opredelio za sledeće fudbalere: Bajković, Spajić, Mikić, Vešović, Petković, Milijaš, Garido, Milivojević, Kadu, Lazović i Kasalica. 

18.55 - Partizan će utakmicu početi sa ovih 11 fudbalera: Stojković, Ivanov, Pajović, Miljković, Volkov, Smiljanić, Saša Marković, Ilić, Luka, Lazar Marković i Mitrović. 

18.50 - Na stadion je stigao i selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović. Za razliku od derbija iz nekih prethodnih godina, čitavo uže rukovodstvo oba kluba prisustvovaće duelu koji odlučuje šampionat. 

18.45 - Oko stadiona Partizana sve je blokirano, navijači pristižu sa svih strana. Jake policijske snage u punoj opremi i na konjima, saobraćajna policija i Žandarmerija, drže situaciju pod kontrolom.

18.35 - Niz incidenata se nastavlja. Oko sat vremena pred početka utakmice došlo je do manjeg sukoba pristalica dva kluba ispod istočne tribine. Navijači su se gađali kamenicama i flašama a nekoliko osoba je lakše povređeno. Policija je intervenisala sprečila sukob većih razmera.

18.30 - Ovo, nažalost, nije sve. Autobus sa fudbalerima Partizana kamenovan je na putu od sportskog centra Teleoptik do stadiona u Humskoj. Niko od fudbalera crno-belih nije povređen, a pričinjena je materijalna šteta na vozilu.

18.25 - I pored apela koji su, kao i pred svaki duel Crvene zvezde i Partizana, dolazili sa raznih strana i pozivali na fer i korektno navijanje, u granicama onoga što se naziva sportski fer-plej, incidenata je ipak bilo. Istina, reč je o manjem incidentu, u neposrednoj okolini stadiona. Grupica navijača Partizana prolazila je pored severne tribine stadiona, kada je i došlo do sukoba. Ima lakše povređenih.

17.50 - Večiti derbi na stadionu Partizana možete pratiti preko svih publikacija Radio-televizije Srbije. Direktan prenos je na Prvom programu od 19.25 časova. Na našem internet portalu možete pratiti sam tok utakmice, ali i pogledati golove i najzanimljivije detalje. Isti sadržaj možete pronaći i na našoj Fejsbuk i Tviter stranici, kao i na našem Jutjub kanalu.

17.25 - Kao što se moglo i pretpostaviti, navijači oba tima dolaze danas na stadion ne samo iz svih krajeva Srbije, već i Republike Srpske i Crne Gore. S obzirom koliko je interesovanje vladalo, i naravno još vlada za ovaj susret, sasvim je jasno i da bi mnogo veći stadion od Partizanovog bio pretesan da primi sve one koji žele uživo da prate najvažniju utakmicu sezone.

16.50 - U ovim trenucima karte za severnu i južnu tribinu Partizanovog stadiona mogu se naći kod malobrojnih tapkaroša. Međutim, njihova cena je između 2,500 i 3,000 dinara. Da podsetimo, na blagajnama su koštale 800 dinara. 

16.25 - Još uvek se ne može (ako je sudeći po stanju na ulicama u blizini stadiona) zaključiti da je danas veliki derbi...

13.05 - Fudbaler moskovskog Dinama, a nekadašnji fudbaler Partizana, Marko Lomić, platio je prevoz navijača sa Kosova i Metohije koji dolaze na večiti derbi. U Beograd se uputilo pet autobusa.

13.00 - Sjajna vest za sve one koji nisu uspeli da dođu do ulaznice. Direktan prenos derbija, od 19.25 minuta na Prvom programu RTS-a. 

12.35 - Kao i na svakom derbiju, i na ovom će biti prisutni brojni skauti velikih evropskih klubova: Dinama iz Moskve, Rubina, Hanovera, Fiorentine, Valensije, Tuluza, Bešiktaša, Šahtjora, Verdera, Volfsburga, Vest Hema, Totenhema, Udinezea, Leverkuzena, Hamburga... Glavne mete: Ivanov, Ninković, Mitrović, Šćepović, Lazović, Milivojević...

12.16 - Navijači iz Rusije, Bugarske i Grčke dolaze u Beograd. Pripadnici "Fratrije" (navijači Spartaka) krenuli su u petak za Beograd, kako bi pružili podršku Delijama. Njima će se na severnoj tribini pridružiti i navijači Olimpijakosa. Rusa i Grka će biti oko 200 na tribini sa navijačima Crvene zvezde. Sa druge strane, navijači Partizana ugostiće prijatelje iz Moskve i Sofije, navijače CSKA. Pored njih, na tribini će biti prisutni i navijači PAOK-a.

12.00 - Inače, karte su rasprodate, pa će derbi konačno zasijati u punom sjaju. 

11.45 - Leo Vesterman, kao i ostatak košarkaškog tima Partizana, ide na derbi. Na tviteru je postavio fotografiju ulaznice, uz komentar: "Jedva čekam derbi". 

Čitava sezona staje u 90 minuta. Devedeset minuta, koji će po svemu sudeći, odlučiti na koju stranu Topčiderskog brda će otići titula.

Do pre dva - tri meseca, ova situacija u kojoj su se našli „večiti", i težina koju će ovaj derbi nositi sa sobom, bila je teško zamisliva.

Partizanova prednost od 11 bodova istopila se na samo dva, pa je jasno da odavno niti jedan derbi nije imao ovakav značaj kao današnji.

Pritisak se oseća na svakom koraku, a toga je svestan i debitant u „večitom derbiju", Portugalac Sa Pinto.

„Ovo je poseban meč iz nekoliko razloga. Ne samo zbog derbija i pozicije na tabeli, već i zbog ogromnog pritiska koji je prisutan u obe ekipe, u gradu i državi. Vezali smo osam pobeda i sa velikim ambicijama ulazimo u meč. Igramo protiv najvećeg rivala, koji ima dobar i organizovan tim, kao i odlične individualce koji mogu da reše utakmicu. Moramo biti koncentrisani i fokusirani svih 90 minuta. Ali, moramo da uživamo u meču i da shvatimo da je ovo fudbalski meč a ne rat u kojem ćemo izgubiti glave. Iz ovakvih mečeva se ulazi u istoriju i zato igrači moraju da uživaju", rekao je trener Zvezde Sa Pinto.

Sa druge strane, Vuku Rašoviću ovo nije prvi susret sa derbijem, ali jeste prvi kao treneru Partizana.

„Dobro smo upoznati sa kvalitetima protivnika. Pobedili su osam uzastopnih mečeva, mnogi kažu da su u njima bili nadigrani, ali ja to gledam na drugi način. Poštujemo ih, ali nas to neće sputati. Partizan je previše veliki klub da bi igrao na nerešeno", rekao je Rašović.

Oba tima imaće podršku sa tribina, koje su rapsrodate. Crno-bele raduje i informacija da će zaraćene navijačke grupe Partizana za ovaj derbi „zakopati ratnbe sekire".

Meč se igra od 19.30 časova u Humskoj, a glavni sudija je Milorad Mažić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво