Radonjić u "Produžetku": Ja defanzivan, a mi pobeđujemo najbolje timove Evrope

Četvrta epizoda košarkaškog veb video magazina "Produžetak" drugačija je od prethodnih i posvećena je samo jednom čoveku, najuspešnijem treneru u istoriji Košarkaškog kluba Crvena zvezda – Dejanu Radonjiću. On je u intervjuu nakon još jedne uspešne sezone između ostalog govorio o tome kako je promenio istorijski momenat kluba i svest zahtevnih navijača, odgovorio na kritike da je isključivo defanzivno orjentisan trener, otkrio zašto su mu konferncije za štampu "dosadne" i ko mu je najveća podrška.

Dejan Radonjić je čovek koji je uspeo da promeni istoriju Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Za nešto više od četiri godine osvojio je devet trofeja i postao stručnjak sa najviše utakmica (326) i najviše pobeda (239) na klupi tima sa Malog Kalemegdana.

Ipak, nije uvek bilo lako. Prošao je težak put od teranja sa tribina i spremanja smene, pa do skandiranja njegovog imena sa tih istih tribina i molbi da ostane na klupi...

"Kada sam došao, normalno da mi je bilo potrebno vreme da prepoznam celu situaciju. Godine bez rezultata proizvele su strah kod navijača, i nije bilo lako to promeniti. Ipak, uspeli smo u tome ali ono što je najčudnije što su i pored postignutih rezultata neke stvari iz toga starog perioda ostale. Naravno, prija mi činjenica da su navijači zadovoljni sa onim što smo napravili ove godine, ali i u prethodnom periodu", ističe Radonjić.

Deo pristalica Zvzede i deo javnosti doživljava ga kao strogo defanzivno orjentisanog trenera, i spočitava mu rigidnost i nekreativnost u ofanzivi, sa čime se on nimalo ne slaže.

"Na to mogu da gledam samo sa jednim blagim osmehom. Igrati na ovom nivou na kojem igra Zvezda a ne igrati dobro u oba pravca nije moguće, jer onda nema rezultata. Odbrana jeste naša prepoznatljivost, ali igrati Evroligu i dobijati protivnike koje smo mi dobijali a ne igrati dobro u napadu nije realno, tako da su te opservacije prilično neutemeljene", poručuje popularni "Dejo".

Kaže da voli da radi sa mladim igračima ali ne i da im popušta "jer postoje neke norme koje moraju da su ispunjavaju i koje su iste za sve".

Novine ne čita, ali smatra da je dobro obavešten i da posle četiri godine u klubu može da predvidi neke stvari. Dodaje da mu je drago što su njegove konferencije postale "dosadne" i neatraktivne žutoj štampi.

"Ja sam takav, razmišljam kako i govorim tamo. Fokusiran sam samo na stvari koje su košarkaške i suštinske".

Iako su obaveze brojne i trenerski život veoma težak i zahtevan, Radonjić uživa u njemu i otkriva da mu u tome puno pomaže podrška supruge Milice i cele porodice:

"Postoji raumevanje, ali postoji i velika ljubav. Kada ima ljubavi, ima i razumevanja", kaže Radonjić i otkriva da je jedne godine čak 102 dana proveo van kuće radeći u reprezentativnim selekcijama Crne Gore. Poručuje da kada ste trener Crvene zvezde ne postoji neradan dan kakav postoji kod nekih drugih, "normalnih" zanimanja.

O novom formatu Evrolige Radonjić kaže da je dobar i zanimljiv, ali veoma naporan za igrače i trenere.

"Mi smo pored te nove lige, igrali još dve (ABA i KLS Superliga), znači ukupno tri lige. Sve je to iziskivalo od nas da mislimo i vodimo računa o svakom detalju. Već se vidi da postoji tendencija da se u narednom periodu proširiju timovi i koristi više igrača. Išli smo od dana do dana, postepeno kroz sezonu, dolazili do saznanja i na osnovu toga pravili planove, uz očekivanu problematiku povrede igrača. Ipak, mislim da smo na kraju ipak sve to dobro uradili, uspeli sve da izdržimo i na kraju dođemo do ovakve sezone", zaključio je dosadašnji, ali verovatno i budući trener Crvene zvezde.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво