I rukometaši igraju za 16

Održan žreb za ekipe RTS-a

Žrebanje za raspored takmičenja ekipa iz Radio-televizije Srbije na XII Memorijalnom turniru u malom fudbalu RTS-a, koji počinje u subotu 2. aprila, održano je danas u sali Upravnog odbora RTS-a. Tom događaju prisustvovali su kapiteni 14 ekipa RTS-a i članovi Organizacionog odbora "Igrajmo za 16".

U dobroj atmosferi i uz opštu konstataciju da je ovogodišnji turnir prevazišao očekivanja kada je reč o broju učesnika i aktivnostima pored zvaničnog programa, danas je u sali Upravnog odbora RTS-a održan žreb za ekipe RTS-a na 12. Memorijalnom turniru "Igrajmo za 16".

"Spremni smo za početak takmičenja" istakao je Zvonko Jočić, predsednik Organizacionog odbora "Igrajmo za 16". "Veoma smo zadovoljni kako su prošle pripreme za ovogodišnji turnir, a od ovog trenutka pa nadalje najvažnije nam je da on protekne u fer-pleju i da u narednim godinama ima još veći broj učesnika".

Svetozar Stanković, predsednik Rukometnog saveza Beograda, ispred tehničkog organizatora takmičenja Sportskog saveza Beograda je napomenuo:

"Veoma je važno što se ove godine kao pokrovitelj manifestacije uključilo Ministarstvo omladine i sporta i verujemo da će u narednim godinama pored malog fudbala u turnir biti uključeni i drugi sportovi. Sa posebnim zadovoljstvom ističem da će ove godine pored fudbalskih biti održane i 32 utakmice mlađih selekcija u rukometu koje će se igrati u SC "Voždovac" na Banjici, na dan finala, 16. aprila, i to pod sloganom "I mi igramo za 16". Sport pruža univerzalne poruke, posebno mladima i veoma nam je važno da oni budu uključeni i kao igrači, sportisti, i kao gledaoci na tribinama tokom polufinalnih i finalnih utakmica 16. aprila".

Prisutnima se obratio i jedan od dugogodišnjih prijatelja manifestacije, Žarko Gosi, tvorac reprezentativnih pehara i plaketa koje se uručuju učesnicima i najuspešnijim ekipama. Gosi je poželeo puno uspeha svim timovima i organizatoru manifestacije koja je prema njegovim rečima "primer kako se održava sećanje na jedan tragičan događaj u našoj istoriji".

Žreb za ostale učesnike biće održan u holu zgrade RTS-a, u sredu 6. aprila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво