Читај ми!

Serhio Peres prvi u Bakuu, incident i odustajanje Ferstapena u finišu trke

Vozač Red Bula Serhio Peres trijumfovao je na Velikoj nagradi Azerbejdžana i došao do druge pobede u karijeri. Drugo mesto zauzeo je Sebastijan Fetel u Aston Martinu, dok je treći bio vozač Alfa Taurija Pjer Gasli. Trku je obeležilo i odustajanje Maksa Ferstapena koji je je u samom finišu trke izgubo kontrolu nad bolidom i udario u zaštitnu ogradu zbog pucanja pneumatika.

Do samog finiša trke glavni favoriti za osvajanje Velike nagrade Azerbejdžana bili su Luis Hamilton i Maks Ferstapen.

U samom finišu trke Maks Ferstapen je preuzeo vođstvo zbog Hamiltonovog dužeg zadržavanja u boksu pri zameni guma, a pre njega na stazu je na drugoj poziciji izašao i Serhio Peres.

Ostalo je pet krugova do kraja trke kada je na Ferstapenovom bolidu pukao zadnji levi pneumatik, posle čega je udario u zid i potom morao da odustane od daljeg nadmetanja, a na stazu je izašlo bezbednosno vozilo.

Trka je bila u prekidu pola sata, a u nastavku Hamilton je krenuo u napad na Peresa, ali je na kraju ostao čak i bez bodova.

Meksikanac se zadržao na čelu, ispred Fetela, a iza njih dvojice veliku borbu vodili su Gasli i Lekler koji je imao pol poziciju na startu.

Na kraju je u tom duelu pobedu odneo Francuz sa sekundom prednosti za treću poziciju.

Najbolji među ostalima bio je Lando Noris u Meklarenu, ispred vozača Alpina Fernanda Alonsa i Jukija Cunode u bolidu Alfa Taurija. Bodove su osvojili i drugi vozač Ferarija Karlos Sains junior, Danijel Rikardo u Meklarenu i Kimi Rakonen, koji brani boje Alfa Romea. Hamilton je na kraju kroz cilj prošao kao 15.

Na samom čelu generalnog plasmana nije bilo promena, pošto je Ferstapen ostao na 105 bodova, a Hamilton ima četiri manje, međutim, Peres je napredovao do trećeg mesta i sada ima 69 bodova.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво