Hamilton plesao po kiši i obezbedio pol poziciju u Štajerskoj

Luis Hamilton, vozač Mercedesa i aktuelni šampion Formule 1, ostvario je prvu pol poziciju ove sezone, pošto je imao najbolje vreme u kvalifikacijama za drugu trku posle duge pauze zbog koronavirusa. Hamilton je osvojio pol poziciju za Veliku nagradu Štajerske na stazi "Red Bul ring".

Šestostruki svetski šampion vozio je fantastično po kišovitom vremenu u kvalifikacijama i stigao do 90. pol pozicije u karijeri.

Obilne padavine pretile su da otkažu takmičenje pred drugu trku šampionata, ali je ono ipak održano posle sat vremena kašnjenja.

Britanac nije imao konkurenciju i od prvog pratioca Maksa Ferstapena imao je bolje vreme za više od sekunde.

Treći je završio Karlos Sains junior, kojem će se u drugom startnom redu pridružiti drugi član Mercedesa Valteri Botas, čovek koji je pobedom otvorio sezonu u Formuli 1.

Potom će se poređati vozač Renoa Esteban Okon. Sainsov timski kolega Lando Noris je imao šesto vreme, ali će zbog kazne koju je dobio posle slobodnih treninga biti pomeren na devetu poziciju. Tako će za po jedno mesto unapred biti pomereni Aleksander Albon u drugom Red Bulu, vozač Alfa Taurija Pjer Gasli i Danijel Rikardo u Renou, dok će četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel biti deseti.

Velika nagrada Štajerske na programu je u nedelju od 15.10.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво