Borković pobedio na Hungaroringu

Najbolji automobilista Srbije Dušan Borković ostvario je i treću pobedu ove sezone u evropskom TCR šampionatu. Naš šampion bio je najbrži na čuvenoj stazi Hungaroring u Mađarskoj i tako osvojio novih 25 bodova. Borković je i dalje drugi u generalnom plasmanu, ali sa samo jednim bodom zaostatka u odnosu na Španca Askonu. Druga trka na Hungaroringu, ukupno osma od 14 koliko će se voziti ove sezone, na programu je u nedelju od 11.30 časova uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a.

Dušan Borković je u svom Hjundaiju startovao sa četvrte pozicije, ali je sačekao idealan trenutak da napadne svoje rivale koji su bili ispred njega. Za prvo mesto su se u tim trenucima borili Britanac Fajls i Mađar Taši u Hondama Sivik, inače vozači Hel Enerdži tima, i to upravo sa pomenutim Špancem Askonom u Kupri TCR. Borković je kao četvrti u svom Hjundaiju sačekao priliku za napad, krenuo u ofanzivu, pretekao rivale i do kraja trke nije ispuštao vodeću poziciju.

Veliki napredak ostvario je potom i Francuz Briše u Pežou 308 TCR koji je došao do trećeg mesta. Briše je nakon toga pokušao da napadne i poziciju broj dva, izazvao je udes sa Atilom Tašijem kojeg je izbacio van staze i zbog toga je dobio penalizaciju od 30 sekunci, što ga je koštalo plasmana na pobedničko postoljnje na kraju trke.

Borković je mirnom, pametnom i rutinskom vožnjom na kraju zadržao ubedljivo prvo mesto, i došao do novih 25 poena. Drugi je bio Norvežanin Paulsen u Kupri TCR dok je treće mesto pripalo domaćem vozaču, Mađaru Nađu iz Mira tima koji je takođe u Hjundaiju uspeo na kraju da se domogne podijuma.

Španac Mikel Askona sada ima samo jedan bod prednosti u odnosu na Borkovića u generalnom plasmanu, pred drugu trku četvrtog trkačkog vikenda na Hungaroringu, koja će se voziti u nedelju od 11.30 časova uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a.

Na toj trci, Borković će startovati sa sedmog mesta, dok će Askona biti 10 na startu te druge trke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво