Читај ми!

Manor otpustio Harjanta, novi vozač Esteban Okon

Ekipa Formule 1 Manor otpustila je vozača Rija Harjanta i zamenila ga mladim Francuzem Estebanom Okonom. U saopštenju se navodi da Harjanto, prvi Indonežanin koji je vozio u Formuli 1, "nije ispunio obaveze iz ugovora", vezano za prosleđivanje sredstava ekipi od njegovih sponzora.

Direktor Manora Dejv Rajan rekao je da je ekipa bila strpljiva sa Harjantovim sponzorima, ali da je njihovo vreme isteklo.

"Pre nekog vremena njegovi menadžeri su nam nagovestili da se suočavaju s teškoćama u poštovanju obaveza iz ugovora. Riov tim je neumorno radio pokušavajući da reši situaciju sa indonežanskim sponzorima i te napore smo podržavali, uključujući i to što je Rio nastupio u trci u Nemačkoj. Nažaost, došli smo do tačke gde smo, i u najboljem interesu ekipe bili prinuđeni da potražimo druge opcije za ostatak sezone", rekao je Rajan.

U 12 trka u šampionatu Formule 1 Harjanto nije osvojio nijedan bod.

Njega će u ekipi do kraja sezone zameniti Francuz Esteban Okon, a debitovaće u Belgiji 28. avgusta. Okon će sledećeg meseca napuniti 20 godina. Okon je 2014. godine osvojio titulu u evropskoj Formuli 3, a prošle godine titulu u GP3. On je ove godine učestvovao u razvojnom programu Mercedesa i bio je rezervni vozač ekipe Renoa u Formuli 1.

"Uzbuđen sam što ću krajem meseca debitovati u Formuli 1 u Manoru. Od svih trka, to će biti u Spa Frankoršamu, što je druga najbolja stvar, pored trke u mojoj zemlji. Spreman sam za ovaj uzbudljivi korak napred", rekao je Okon.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво