Alonso trijumfovao u Singapuru

Fernando Alonso iz Renoa osvojio Veliku nagradu Singapura u formuli 1. Niko Rozberg bio je drugi, Luis Hamilton treći. Ferarijevi vozači ostali bez bodova.

Alonso je postigao prvu pobedu u poslednje dve godine.

Masa je u Singapuru startovao sa prve pozicije, koju je čuvao sve do katastrofalne greške Ferarijevog tima u pit-stopu. Brazilac je iz boksa krenuo dok mu je crevo za dolivanje goriva još bilo zakačeno za automobil.

Vozač Ferarija je morao da zastane, a potom je i kažnjen, pa je trku nastavio sa 18. pozicije. Na cilj je stigao tek 13. Debaklu italijanskog doprineo je i udes Kimija Rajkonena tri kruga pre kraja trke, što je Meklaren iskoristio i preuzeo prvo mesto u plasmanu konstruktora.

Četvrto mesto zauzeo je Nemac Timo Glok iz Tojote, peti je bio njegov zemljak Sebastijan Fetel iz Toro Roso ekipe, a šesti još jedan nemački vozač Nik Hajdfeld iz BMV Zaubera.

Bodove su osvojili i Britanac Dejvid Kultard iz Renoa, kao i Japanac Kazuki Nakađima iz Vilijamsa. Do kraja sezone formule 1 voziće se još tri trke, naredna će se održati u Japanu.

Rezultati VN Singapura:
1. Alonso (Španija, Reno) 1:57,16,304
2. Rozberg (Vilijams, Nemačka) +02,9
3. Hamilton (Meklaren, V. Britanija) +05,9
4. Timo Glok (Tojota, Nemačka) +08,1
5. Sebastijan Fetel (Toro Roso, Nemačka) +10,2
6. Nik Hajdfeld (Zauber, Nemačka) +11,1
7. Dejvid Kultard (Red Bul, V. Britanija) +16.3
8. Kazuki Nakađima (Vilijams, Japan) +18,4
9. Dženson Baton (Honda, V. Britanija) +19,8
10. Heiki Kovalainen (Meklaren, Finska) +26,9

Generalni plasman u prvenstvu sveta:
1. Hamilton 84 boda
2. Masa 77
3. Robert Kubica 64
4. Raikonen 57
5. Hajdfeld 56
6. Kovalainen 51
7. Alonso 38
8. Fetel 27
9. Truli 26
10. Glok i Veber 20 

Poredak konstruktora:
1. Meklaren 135
2. Ferari 134
3. BMV Zauber 120
4. Reno 51
5. Tojota 46
6. Toro Ros 31
7. Red Bul 28
8. Vilijams 26
9. Honda 14

 

Masa: Ne ljutim se na mehaničare

Vozač Ferarija Felipe Masa izjavio je da se ne ljuti na člana iz tima mehaničara čija je greška doprinela da Brazilac, iako je imao pol poziciju na trci Formule jedan za Veliku nagradu Singapura, zauzme pretposlednje, 13. mesto na prvoj noćnoj trci u istoriji tog takmičenja.

Tokom prvog zaustavljanja u boksu, tehničari su Masi dali znak da posle obavljenog servisa krene, ali je crevo za dolivanje goriva ostalo prikačeno za vozilo. Masa je vukao crevo sve do kraja boksa, nakon čega se zaustavio. Kada su mehaničari skinuli crevo Brazilac se na stazu vratio poslednji.

Ekipa Ferarija nije želela da otkrije ko je iz tima mehaničara prerano dao znak Masi da krene, ali Brazilac je rekao da ništa ne zamera ekipi.

"Ovakve stvari se dešavaju, svi smo ljudska bića. Svakome se desi da napravi grešku. Ja nisam osoba koja voli da se svađa, pa sam otišao kod člana tima, podržao ga i motivisao da bolje radi, jer nam je potreban kompletan tim za poslednje tri trke u sezoni", rekao je Masa.

Ovo je bio samo početak problema za Ferari, pošto je Kimi Rajkonen tri kruga pre kraja trke udario vozilom u zid. U tom trenutku, Finac je bio na petom mestu.

Masa posle ove trke zaostaje sedam bodova za vodećim Hamiltonom.
"U igri je još 30 bodova i imamo brzo vozilo. To je najvažnija stvar", dodao je Masa.

Dvadesetsedmogodišnji Brazilac rekao je i da nikada nije mislio da će mu se desiti ovakav incident. "Sve može da se desi, ali nisam mogao da pretpostavim da će mi se danas ovo desiti. Desilo se, pa moramo da nastavimo, idemo dalje", rekao je Masa.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво