Hamilton" Kvalifikacije će biti odlučujuće"

Vodeći u šampionatu Formule jedan Britanac Luis Hamilton izjavio je da će kvalifikacije biti odlučujuće pred prvu noćnu trku Formule jedan u Singapuru.

Hamilton je rekao da će na nedeljnoj trci obilaženje biti teško izvodljivo, i da će mnogo toga zavisiti od kvalifikacija. "Obilaženje će biti nezgodno, kao što je na svakoj uličnoj stazi. Na nedeljnoj trci će biti manje obilaženja, nego što je to slučaj na ostalim trkama. Mislim da će kvalifikacije mnogo toga odlučiti", rekao je Hamilton novinarima u Singapuru.

U generalnom plasmanu vozača Hamilton vodi ispred vozača Ferarija Felipea Mase sa bodom prednosti. Do kraja šampionata ostale su još četiri trke.  Hamilton, međutim, ne želi ništa da prepusti slučaju, pošto je prošle sezone do poslednje trke bio vodeći, ali je titulu, ipak, osvojio Ferarijev vozač Kimi Raikonen. 

"Ne mislim da smo u prednosti u odnosu na Ferari. Može se reći da smo izjednačeni. Oni su se mučili sa temperaturom guma, ali sada je bolje. Na trci u Valensiji koristili su meke i super-meke gume, ali mislim da smo mi jaki isto koliko su i oni, rekao je Britanac."

Hamiltonova žalba kojom je zatražio da mu se vrati pobeda sa Velike nagrade Belgije u ponedeljak je odbijena, a Britanac je rekao da ga to nije mnogo poremetilo.

"Takva odluka me nije mnogo poremetila. To nije bio rezultat kakav sam želeo, ali idemo dalje - to je prošlost, rekao je Hamilton.

Trka u Singapuru je prva noćna trka Formule jedan, a vozi se u nedelju, 28. septembra u 20 sati po lokalnom, odnosno 14 sati po srednjeevropskom vremenu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво