Startovao 41. Srbija reli

Sa Gradskog trga u Užicu startovao je večeras 41. Srbija reli, na kojem učestvuje 47 posada iz Bugarske, Slovenije i Srbije.

Srbija reli je takmičenje sa najdužom tradicijom u automobilskom sportu u istočnoj Evropi: počelo je 1967. godine kao Jadranski reli, da bi kasnije promenilo naziv u JU reli.

Zahvaljujući dobroj organizaciji prethodnih godina, ovogodišnji reli ima najviši koeficijent,10, za Kup Evrope.

Dvodnevno takmičenje na stazi dugačoj 650 kilometara, koje će se održati na obroncima Zlatibora i Tare, boduje se za Kup Evrope, kao i za reli šampionate Srbije i Bugarske.

Favoriti ovogodišnjeg relija su Bugari Dimitar Ilijev i Kruma Dončev, dok su nade Srbije automobilski asovi Vladimir Petrović i Mikica Vesnić.

Generalni pokrovitelj 41. Srbija relija, koji je organizovao republički Auto-moto savez, jeste Kompanija za distribuciju tečnog naftnog gasa Atako, a svesrdnu stručnu i materijalnu pomoć pružili su državna ministarstva unutrašnjih poslova, za infrastrukturu i za omladinu i sport, kao i mnogi sponzori.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво