Читај ми!

Borković prvi u generalnom plasmanu

Vozač NIS Petrol rejsing tima srpski automobilista Dušan Borković prvi je u generalnom plasmanu ETCC nakon pobede i trećeg mesta na Slovakijaringu. Osvajanjem 17 bodova, nakon pobede u drugoj trci i treće pozicije u prvoj, najbolji srpski automobilista zadržao je prvo mesto u generalnom plasmanu ETCC sa 35 bodova.

Drugu trku Borković je započeo sa šeste pozicije, ali je odličnim startom odmah izbio na treću poziciju i ubrzo i prestigao Fistera za drugu, nakon čega je na stazu izašao sejfti kar zbog izletanja Bitera sa staze i na kratko zaustavio trku.

Borković ovog puta nije dozvolio da mu iko previše pobegne, brzo je uhvatio priključak za vodećim Jostom i onda manirom iskusnog vozača čekao svoj trenutak. On je usledio u šestom krugu, kad je Borković manevrom za prepričavanje prestigao prvoplasiranog i uz ovacije publike izbio na čelo.

Ostatak trke pokazao je koliko je Borković psihički jak, pošto nijednog trenutka nije dozvolio da ga iko ugrozi na putu do druge ovosezonske pobede u ETCC.

"Ne mogu da ne budem zadovoljan posle Slovačke. Veliki problem mi je napravilo pucanje gume u kvalifikacijama, ali sam ipak uspeo i tu da osvojim jedan bod Zahvaljujem se mom sjajnom timu, sponzorima i navijačima. Srbija je i dalje prva na evropskom automobilskom tronu i to je za mene najvažnije u ovom trenutku"“, rekao je Borković posle trke.

Sledeći trkački vikend srpskog šampiona očekuje već 27. i 28. juna u Francuskoj na stazi Pol Rikard.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво