Читај ми!

Žil kritično, ali se ne predaje

Filip, otac vozača Formule 1 Francuza Žila Bjankija, nada se da se njegov sin neće predati, bez obzira na to što je u kritičnom stanju pošto je povredio glavu na Velikoj nagradi Japana pre dve nedelje. Dvadesetpetogodišnji vozač Marusije pretrpeo je početkom oktobra povrede glave opasne po život na stazi Suzuka, kada je udario u vozilo koje je trebalo da ukloni bolid Sutila posle incidenta.

Otac vozača Žila Bjankija, Filip, u intervjuu Gaceti delo sport, preneo je utiske o trenutnom stanju svog sina i zahvalnost svima koji su podržali Žila u borbi za život.

"Situacija je skoro bezizlazna. Svaki put kada zazvoni telefon, znamo da bi to mogla da bude bolnica – da nam javi da nam je sin umro. Ipak, znam da se on neće predati. Siguran sam u to, verujem u to", rekao je očajni otac.

Filip Bjanki je dodao da "priča sa sinom i da je siguran da ga on čuje".

"Doktori su nam već rekli da je sve ovo već svojevrsno čudo, niko do sada nije preživeo ovako ozbiljan incident, ali Žil se neće predati", ubeđen je Bjanki, koji je neprestano uz postelju svog sina u bolnici u Jokaičiju.

On je naglasio da je dirnut saosećanjem i podrškom svih vozača Formule 1, koji su uoči starta Velike nagrade Rusije zagrlili jedan drugoga i napravili "krug solidarnosti" za Žila.

"Nikada do sada nisam video takav izraz solidarnosti. Sve nas je to duboko dirnulo", rekao je Filip Bjanki i dodao da su mu vozači Formule 1 slali brojne poruke podrške uz želju da Žil preživi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво