Читај ми!

Rikardo najbrži u Belgiji

Danijel Rikardo iz Red bula pobednik je trke Formule jedan u Belgiji. Uz Rikarda, na postolju i Rozberg i Botas, Fetel peti, Hamilton odustao.

Vozač Red bula Australijanac Danijel Rikardo pobedio je u današnjoj trci Formule jedan za Veliku nagradu Belgije na stazi Spa Frankoršamp.

Rikardo je do treće pobede u sezoni i karijeri došao za sat, 24 minuta, 36 sekundi i 556 stotinki.

Drugo mesto zauzeo je vozač Mercedesa Niko Rozberg sa 3,383 sekunde zaostatka, a treći kroz cilj prošao je Valteri Botas iz Vilijamsa sa 28,032 sekunde zaostatka za pobednikom.

Vozač Ferarija Kimi Raikonen zauzeo je četvrto mesto, peti je bio četvorostruki uzastopni šampion Sebastijan Fetel iz Red bula, a šesto mesto zauzeo je Kevin Magnusen iz Meklarena. Bodove su još osvojili Fernando Alonso iz Ferarija, Dženson Baton iz Meklarena, vozač Fors Indije Serhio Peres i Danil Kvjat iz ekipe Toro roso.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton je u 39. krugu odustao.

Hamilton je dobro startovao, preuzeo je prvo mesto od Rozberga, a dobro je krenuo i Fetel, ali je u krivini na kratko izleteo sa staze pa je Rozberg uspeo da sačuva drugo mesto.

U drugom krugu došlo je do kontakta dva Mercedesa, prednje krilo Rozbergovog bolida probušilo je Hamiltonovu levu prednju gumu, zbog čega je Britanac morao u boks i na strazu se vratio kao 19. Rozberg je preuzeo vođstvo, drugi je bio Fetel, a Alonso treći. Sudije su tokom trke saopštile da neće istraživati taj incident.

U tim trenucima najbrži je bio Rikardo, koji je u devetom krugu bio na čelu, nakon što je Rozberg otišao u boks i vratio se na 15. mesto. Nemac je zamenio nos bolida, a zatim mu se za antenu zakačio deo jednog pneumatika, ali je uspeo do 17. kruga da se nađe na petom mestu.

Rikardo je sigurnom vožnjom čuvao prvo mesto, a pratili su ga Raikonen i Fetel. Rozberg je u tim trenucima bio najbrži, smanjivao je zaostatak za vodećima i vratio se na drugo mesto, odakle je pritiskao vodećeg Australijanca, koji je pet krugova pre kraja imao 13 sekundi prednosti.

Veliku borbu za treće mesto vodili su Botas i Raikonen. Hamilton je od sredine trke u više navrata pitao mehaničare da se povuče iz trke, a u 39. krugu su ga pozvali u boks sa 16. pozicije, pa nije osvojio važne bodove u borbi za titulu.

Rikardo je bez problema sačuvao prvo mesto, a Rozberg je osvajanjem drugog mesta sa 220 bodova uvećao prednost u generalnom plasmanu za 29 bodova u odnosu na Hamiltona. Rikardo se posle druge uzastopne pobede popeo na treće mesto sa 156 bodova.

Naredna trka u šampionatu vozi se 7. septembra u Monci, za Veliku nagradu Italije. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво