Читај ми!

Pobeda Nika Rozberga, dominacija Mercedesa

Vozač Mercedesa Nemac Niko Rozberg pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Austrije u Špilbergu. Drugi je bio njegov klupski drug Hamilton, a treći je kroz cilj prošao Botas u Vilijamsu. Šampion Fetel odustao je na startu trke. Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Britanije na stazi Silverston.

Rozberg je do pobede na stazi "Red bul ring" došao za jedan sat, 27 minuta i 54,976 sekundi. Nemcu je to bila šesta pobeda u karijeri, a treća u sezoni. Na drugom mestu našao se Rozbergov klupski kolega Britanac Luis Hamilton, koji je trku završio s manje od pola sekunde zaostatka. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se vozač Vilijamsa, Finac Valteri Botas, dok je njegov klupski kolega Brazila Felipe Masa završio na petom mestu.

Bodove na trci za Veliku nagradu Austrije osvojili su još Španac Fernando Alonso iz Ferarija, Meksikanac Serhio Peres iz Fors Indije, Danac Kevin Magnusen iz Meklarena, Australijanac Danijel Rikardo iz Red bula, Nemac Niko Hilkenberg iz Fors Indije i Finac Kimi Raikonen iz Ferarija.

Start trke protekao je bez ispadanja. Masa, koji je imao pol poziciju, dobro je startovao i iza sebe ostavio Botasa, Rozberga, Alonsa i Hamiltona, koji je zbog loših kvalifikacija startovao s devetog mesta. Hamilton je posle dobrog starta u prvom krugu uspeo da izbije na četvrto mesto.

Sve do druge serije odlazaka u boks, sredinom trke, dvojac Mercedesa pritiskao je vozače Vilijamsa na čelu, da bi se posle izlaska iz pit-stopa i zamene pneumatika Rozberg i Hamilton pretekli Botasa i Masu, a potom i stekli prednost na čelu trke.

Rozberg, koji je tom pobedom stekao 29 bodova prednosti u generalnom plasmanu ispred Hamiltona, sve do poslednjeg kruga trke nije dopustio Britancu priliku da ga napadne na liderskom mestu.

Branilac titule, vozač Red bula, Nemac Sebastijan Fetel odustao je od trke za Veliku nagradu Austrije, koja se vozila posle 11 godina, jer je odmah na početku imao problema sa softverom bolida i nije uspevao da ga pokrene.

Rezultati:
1. Niko Rozberg (Nemačka, Mercedes) - 1:27:54.976 sati
2. Luis Hamilton (V. Britanija, Mercedes) +00:01.932 sekunde
3. Valteri Botas (Finska, Vilijams) +00:08.172
4. Felipe Masa (Brazil, Vilijams) +00:17.358
5. Fernando Alonso (Španija, Ferari) + 00:18.553
6. Serhio Perez (Meksiko, Fors Indija) + 00:28.546
7. Kevin Magnusen (Danska, Meklaren) +00:32.031
8. Danijel Rikjardo (Australija, Red bul) + 00:43.522
9. Niko Hulkenberg (Nemačka, Fors Indija) + 00:44.137
10. Kimi Raikonen (Finska, Ferari) +00:47.777

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво