Vujin: Imali smo sreće u završnici

Rukometni reprezentativac Srbije Marko Vujin ocenio je, posle pobede u meču sa Norveškom, da se reprezentaciji vratila sreća koju nije imala u završnici utakmice sa Danskom.

Srbija je pobedila Norvešku sa 27:26 (12:10), u četvrtom kolu takmičenja u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

"Mislim da smo imali sreće u poslednjem napadu. Vratilo nam se za ono kako smo propustili da pobedimo Dansku. Nismo danas pravili mnogo grešaka i tako treba da nastavimo", rekao je Vujin na konferenciji za novinare.

Igrač koji je postigao osam golova dodao je da bi Srbija mogla da izbori plasman u drugi krug takmičenja na Svetskom prvenstvu ukoliko pobedi Saudijsku Arabiju.

Selektor Srbije Jovica Cvetković istakao je da je srećan što je reprezentacija uspela da se "izdigne iz pepela" i da igrači pokažu kvalitet koji imaju. "Nastavljamo priču koju smo počeli pre dve i po godine. Nastavljamo putem uspeha", zaključio je Cvetković.

Kapiten reprezentacije Ratko Nikolić naglasio je da tim "uvek ide komplikovanim putem". "Uvek idemo komplikovano. Tako smo uradili i na ovom šampionatu. Smogli smo snage posle Danske i Brazila da odigramo jednu fenomenalnu utakmicu. Sada treba da se spremimo da sutra pobedimo Saudijsku Arabiju kako opet ne bi bilo neko iznenađenje", ocenio je Nikolić.

Jedan od najboljih igrača Srbije na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj, Momir Ilić, rekao je novinarima posle utakmice da je bio nervozan kao i ostali njegovi saigrači. "Svi smo bili nervozni, veliki pritisak je bio na nama, javnost, cela Srbija... Mislim da smo se odužili za onaj poraz protiv Brazila. Uz ovakav pristup možemo da budemo pravi", rekao je Ilić.

Selektor Norveške Robert Hedin priznao je da danas nije srećan. "Ovo je bila dobra utakmica, naročito za gledaoce. Mi smo postigli premalo golova da bismo uspeli da pobedimo", rekao je Hedin.

Reprezentacija Srbije se sutra u 16.15 sastaje sa Saudijskom Arabijom, u poslednjoj utakmici takmičenja u Grupi D.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво