Obradović odabrao 19 rukometašica za Svetsko prvenstvo

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović objavio je spisak od 19 igračica na koje racuna na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Rukometašice će se okupiti u SC "Kovilovo" u nedelju 17. novembra , a dva dana kasnije otputovaće za Južnu Koreju, gde će od 22. do 25. novembra učestvovati na "Seul Kupu" u konkurenciji domaćina, Rusije i Mađarske.

Na spisku su: Jovana Risović, Kristina Graovac, Katarina Tomašević, Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Slađana Pop-Lazić, Dragana Cvijić, Željka Nikolić, Ana Kojić, Jovana Stoiljković, Jovana Jovović, Andrea Lekić, Jelena Trifunović, Kristina Liščević, Marija Obradović, Aleksandra Vukajlović, Jelena Lavko, Dijana Števin i Anđela Janjušević. 

Reprezentacija Srbije na SP nalazi se u grupi A sa selekcijama Angole (30.11), Kube (2.12), Norveške (3.12), Holandije (5.12) i Slovenije (6.12).

Po tri najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u glavnu fazu takmičenja (dve grupe po šest), a u olimpijske kvalifikacije izboriće plasman selekcije od drugog do sedmog mesta.

SP se održava od 30. novembra do 16. decembra u japanskom gradu Kumamoto.

broj komentara 0 pošalji komentar