Šterbik se povlači iz rukometa na kraju sezone

Jedan od najboljih rukometnih golmana ikada Arpad Šterbik na kraju sezone završiće trofejnu karijeru, prenose mađarski mediji gde nastupa za Vesprem. Bivši reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, rođen u Senti, sa aktivnim igranjem prestaće sa nepunom 41. godinom.

Legendarni golman, koji je sa velikim uspehom branio i za reprezentaciju Španije, odbio je da produži ugovor sa Vespremom jer želi da završi karijeru.

Počeo je u Jugoviću iz Kaća, odakle je prešao u Vesprem, potom Sijudad Real, Atletiko Madrid, Barselonu, Vardar, pre povratka u Vesprem prošle godine.

Čak četiri puta osvojio je Ligu šampiona, a 2005. godine proglašen je za najboljeg igrača sveta.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je dve bronzane medalje na šampionatima sveta 1999. i 2001, dok je sa Španijom bio prvak Evrope i sveta, uz još jedno srebro i bronzu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво