Srpkinje osvojile Lajpcig: Idemo dalje da osvajamo

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, analizirao je uspešno odrađenu preliminarnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Srpkinje će u osmini finala igrati u nedelju od 17.30 protiv Crne Gore, koja je osvojila četvrto mesto u C grupi. Direktan prenos ovog duela možete pratiti na programima RTS-a kao i putem lajv striminga na našem portalu.

Naše rukometašice priredile su iznenađenje, jer u veoma jakoj grupi nisu izgubile nijednu utakmicu, i nagovestile su da imaju snage i znanja da na ovom šampionatu ostvare dobar rezultat.

Od ishoda duela sa Južnom Korejom zavisilo je mnogo toga, jer bismo u slučaju poraza završili na četvrtom mestu u grupi i u osmini finala otišli na Rusiju, koja je do sada prikazala najbolju igru.

"Čestitam devojkama na pravom rukometnom izdanju. Pokazali smo da možemo da se adaptiramo na perfektan korejski napad. To smo im osujetili. Čestitam devojkama na adaptaciju na njihovu odbranu. Bili su bez faula u prvom poluvremena. U drugom poluvremenu kada su promenili odbranu u svoju tipičnu, reagovali smo na lravi način i postizali golove. Nemamo šta da pričamo, niti da se veselimo. Imamo Crnu Goru, iskusnog i nezgodnog protivnika. Čeka nas vrlo težak zadatak, kao što je bio i ovaj. Posle Magdeburga voleli bi smo da produžimo boravak u Nemačkoj. Više niko nema prava na grešku. Ide se kući. Ponašanje devojaka, reakcija na taktičke stvari, rekacija na pozitivan i negativan rezultat mi daje nadu i optimizam za ono što nas čeka dalje", rekao je selktor Srbije Ljubomir Obradović.

"Osvojili smo Lajpcig, sada idemo dalje da osvajamo. Jednom prilikom sam rekla da ne bih želela Crnu Goru, jer i njima želim da idu što dalje. Nema šta, borićemo se. Ovaj tim može mnogo. Verujem u ovu ekipu i da možemo da odigramo kvalitetan meč, rekla je Dragana Cvijić. 

Srbija će u osmini finala igrati u nedelju od 17.30 protiv Crne Gore. Meč možete pratiti u direktnom prenosu na programima RTS-a kao i putem lajv striminga na našem portalu.  

Parovi osmine finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj:

NEDELjA

Švedska - Slovenija 20.30
Nemačka - Danska 20.30
Mađarska - Francuska 17,30
Srbija - Crna Gora (Magdeburg, nedelja, 17.30)

PONEDELjAK

Rumunija - Češka 17.30
Japan - Holandija 17.30
Španija - Norveška 20.30
Rusija - Južna Koreja 20.30

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво