Читај ми!

Србија савладала Јужну Кореју за прво место у групи, наредни ривал Црна Гора

Србија – Јужна Кореја 33:28 (15:14). Рукометашице Србије савладале су Јужну Кореју у последњем мечу Групе Д и као првопласиране у групи пласирале се у осмину финала такмичења. Наредни ривал српских рукометашица биће селекција Црне Горе. Меч осмине финала можете пратити у недељу од 17.30 часова на програмима РТС-а као и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Женска рукометна репрезентација Србије пласирала се у осмину финала Светског првенства као првопласирана екипа у Групи Д, пошто је у последњем мечу групне фазе такмичења савладала Јужну Кореју са 33:28.

Корејке су боље ушле у меч, али се Србија брзо вратила у игру, па је до полувремена стигла и до минималне предности – 15:14.

Много бољу игру у наставку меча изабранице Љубомира Обрадовића резултатски су крунисале у финишу меча, када су стигле до значајне разлике и на крају забележиле сигурну победу.

Најефикаснија играчица у тиму Србије била је Сања Дамњановић, уз добре партије Катарине Крпеж и Андрее Лекић, док су се на голу истакле Марија Чолић и Катарина Томашевић. 

Србија ће у осмини финала играти у недељу од 17.30 против селекције Црне Горе, која је заузела четврто место у Групи Ц.  

Овако је протекао меч у Лајпцигу: 

21.54 – Крај меча! Србија је савладала Јужну Кореју са 33:28 и тако освојиле прво место у Групи Д. 

21.42 – Не успева Србија да се резултатски одлепи, па се у последњих десет минута утакмице улази са нерешеним резултатом 24:24. 

21.29 – Како време одмиче, Србија игра све боље, па после десет минута игре у другом делу води са 20:18. 

21.19 – Настављен је меч. 

21.04 – Одлична игра Србије у завршници првог полувремена, која на велики одмор одлази са предношћу од 15:14. Чак десет српских рукометашица уписало се у листу стрелаца у првих 30 минута игре у Лајпцигу.

20.51 – Корејке воде од почетка меча, после 20 минута игре резултат је 9:8. 

20.40 – Нешто бољи почетак меча за Корејке, које после десет минута игре воде са 5:4. 

20.30 – Почео је меч у Лајпцигу. 

20.29 – За неколико тренутака почиње последњи меч у Групи Д. Уколико Србија оствари тријумф, биће прва у групи и у осмини финала играће против Црне Горе. Уколико буде нерешено, Србија је трећа у групи, а уколико тријумфује Јужна Кореја – Србија ће бити четврта у групи. 

20.25 – У току је интонирање химни Србије и Јужне Кореје.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво