Читај ми!

Babić: Moramo da se saberemo i uzmemo medalju

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Željko Babić rekao je da njegova ekipa mora da se sabere posle poraza u polufinalu Svetskog prvenstva od Norveške i da se iz Francuske vrati sa medaljom. Selekcija Hrvatske će se za bronzu boriti protiv Slovenije u utakmici koja se igra večeras od 20.45.

"Nema tu velike filozofije, došli smo blizu, imali sedmerac u poslednjoj sekundi, ali nismo pogodili. Igrali smo na svom maksimumu celu utakmicu, borili smo se i jako sam ponosan na svoje momke, ali smo nesrećno izgubili", rekao je Babić, prenosi Hina.

Rukometna reprezentacija Hrvatske izgubila je sinoć u Parizu od Norveške u polufinalu Svetskog prvenstva posle produžetka sa 28:25.

Hrvatska je imala šansu da pobedi, ali je Zlatko Horvat u poslednjoj sekundi regularnog dela promašio sedmerac za pobedu. "Vatreni" su u prvom produžetku vodili sa dva gola razlike, ali je Norveška izjednačila i u drugom preokrenula rezultat.

"Moramo da se saberemo i da probamo da osvojimo bronzu koja bi nam puno značila. Biće teško, Slovenija je imala dan odmora više, ali ponavljam, pokušaćemo sve da osvojimo tu medalju", kazao je Babić.

Norvežani će u finalu igrati protiv domaćina i branioca titule Francuske, dok će se Hrvatska za bronzu boriti protiv Slovenije.

"Tužan sam i nemam reči, ali sam ujedno i ponosan na borbu koju smo pokazali, stvarno smo otišli krvavih kolena s terena. To je sport, nekad pogodiš, nekad ne... Horvat je naša mala mašina, odigrao je turnir fenomenalno, ali eto, Bog ga nije nagradio. Daćemo sve do sebe da iz Francuske odemo s bronzom", kazao je rukometaš Hrvatske Domagoj Duvnjak.

Utakmica za bronzu igra se večeras od 20.45, a finale je na programu u nedelju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се