Читај ми!

Француска и Норвешка у финалу, Хрвати поклекли у продужетку

Репрезентација Француске се победом над Словенијом од 31:25 пласирала у финале Светског првенства, које се игра у Француској. У другом полуфиналу, након велике драме и продужетака, Норвешка је савладала Хрватску са 28:25.

Французи су оправдали улогу фаворита и заслужено дошли до победе, пласмана у финале и прилике да одбране титулу шампиона света.

Домаћин је водио током целог меча. Словенци су у неколико наврата успели да приђу на "минус два", али екипа Веселина Вујовића није имала снаге за преокрет. Тачније, Французи им то нису дозволили.

Најбољи стрелац у победничком тиму био је Недим Ремили са шест голова, а пратио га је Валентен Порт са пет. Код Словенаца је најефикаснији био Јуре Доленц, са пет постигнутих голова.

Рукометна репрезентација Норвешке се пласирала у финале Светског првенства, пошто је у Паризу после продужетака победила Хрватску са 28:25.

Хрватска је имала шансу да победи, али је Златко Хорват у последњој секунди регуларног дела промашио седмерац за победу. "Ватрени" су у првом продужетку водили са два гола разлике, али је Норвешка изједначила и у другом продужетку преокренула резултат.

Норвежани ће у финалу играти против домаћина и браниоца титуле Француске, док ће се Хрватска за бронзу борити против Словеније.

Најефикаснији у победничком тиму био је Бјарте Мирол са шест голова, док је Кристијан Бјорнсен постигао пет. Хорват је дао шест голова за Хрватску, а Марко Мамић пет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво