Motivisani na Dance

Rukometna reprezentacija Srbije prvi veliki ispit na 22. Svetskom prenstvu u Švedskoj, koje se održava od 13. do 30. januara, imaće u ponedeljak u meču trećeg kola C grupe protiv selekcije Danske, a selektor "belih orlova" Veselin Vuković očekuje dosta promena u igri rivala u odnosu na prethodna velika takmičenja.

"Imali smo prilike dosta da gledamo naše sutrašnje protivnike. U pitanju je veoma kvalitetan tim sa dosta iskustva. Pripremni period i početak prvenstva pokazali su, međutim, da su oni uneli dosta novina u igri", rekao je Vuković dan uoči važnog okršaja u Malmeu.

On je napomenuo da posezanje za promenama u koncepciji na samom početku Mondijala "može da znači da Danci nisu zadovoljni onim što su radili u prethodnom periodu".

"Mnogo toga će zavisiti od činjenice kako počnemo meč. Pokušaćemo da trčimo više od njih i da igru baziramo na dobroj odbrani", naveo je Vuković, koji tvrdi da su stručni štab i naši reprezentativci dobro upoznati sa kvalitetima Danaca.

Kao jedan od aduta svojih izabranika, koji će igrati protiv ekipe sa velikim brojem navijača, selektor Srbije je spomenuo "želju za revanšom zbog prethodnih nekoliko poraza od Danske".

"Mislim da ćemo imati baš veliki motiv da pokažemo mnogo bolje partije u nastavku prvenstva nego što je to bio slučaj na premijeri protiv Alžira", poručio je Vuković.

Jedan od najubojitijih napadača našeg državnog tima Marko Vujin ocenio je da su Danci apsolutni favoriti u okršaju sa Srbijom.

"Dokazali su u poslednjih par godina da su veoma kvalitetna ekipa. Nadam se, međutim, da možemo da odigramo mnogo bolje nego u susretu sa Alžirom", naglasio je Vujin.

On je podsetio da je reprezentacija Srbije pre dve godine na Mondijalu u Hrvatskoj odigrala odličnu utakmicu protiv Danske i da su na tom meču "beli orlovi" bili do pred kraj meča u vođstvu, ali je na kraju favorizovani protivnik došao do bodova.

"Verujem da se tako nešto neće ponoviti sutra", zaključio je Vujin.

Utakmica Srbija - Danska igra se u ponedeljak od 20.15 časova u dvorani "Arena" u Malmeu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво