Читај ми!

Ništa od Katara, debakl Srbije u Brnu

Rukometaši Srbije neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto su doživeli težak poraz u Češkoj (33:21).

Muška rukometna reprezentacija Srbije neće igrati sledeće godine na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto je u Brnu, u revanš utakmici baraža, ubedljivo izgubila od selekcije Češke sa 33:21 (18:8).

Rukometaši Srbije tako nisu uspeli da sačuvaju prednost iz prve utakmice, koju su prošle subote u Nišu dobili sa 23:15.

Ekipa Vladana Matića je loše počela utakmicu, domaći su poveli sa 5:2, a u tim trenucima češku mrežu uspevali su da pogode samo Ilić i Nikčević.

Posle loše igre Srbije u odbrani Česi su iz minuta u minut uglavnom preko kontranapada uvećavali prednost, a u 24. minutu uspeli su da nadoknade zaostatak iz prve utakmice. Domaći su deset golova razlike stekli golom Miroslava Jurke za 18:8 i tim rezultatom završeno je prvo poluvreme.

Ništa se značajnije nije promenilo u nastavku, srpski rukometaši su i dalje grešili u napadu, loše su gradili loptu i igrali nesigurno u odbrani, a Česi su vodili i sa 12 golova razlike (21:9, 27:15) i dvocifrenu prednost su čuvali do kraja utakmice.

Svetsko prvenstvo održaće se od 15. januara do 1. februara 2015. godine u Kataru.

Matić odlazi... 

Selektor reprezentacije Srbije Vladan Matić rekao je da će podneti ostavku zbog loše igre i poraza od selekcije Češke u revanš meču baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Jednostavno nismo bili prisutni na utakmici. Ekipa nije uspela da odgovori na agresivnu igru Čeha. Veliki broj tehničkih grešaka, primljenih golova. Nakon ovakve igre, moj moralni čin je da podnesem ostavku", rekao je Matić.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво