Petoro strelaca prvog dana na EP; Marković: Cilj medalje i OI

Prvog dana Evropskog seniorskog prvenstva malokalibarskim oružjem u Bolonji, Srbiju će u petak predstavljati petoro takmičara u nekoliko disciplina muške i ženske konkurencije. U svakoj disciplini deliće se po dve olimpijske kvote, što je uz osvajanje medalja glavni cilj našoh reprezentativaca.

U kvalifikacijama MK puškom iz trostava učestvuju Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Stevan Pletikosić, a finale je u subotu.

Zoranu Arunović i Jasminu Milovanović očekuje prva faza kvalifikacija MK sport pištoljem (precizna paljba), dok su druga polovina (brza paljba) i finale u subotu.

Takođe u subotu biće održano i takmičenje u trostavu za dame u kome učestvuju Andrea Arsović, Sanja Vukašinović i Ivana Anđušić Maksimović, a istog dana su i kvalifikacije i finale.

U svakoj disciplini deliće se po dve olimpijske kvote, što je uz osvajanje medalja glavni cilj prema rečima sportskog direktora Streljačkog saveza Srbije Dragana Markovića.

"Nezahvalno je prognozirati koliko medalja i kvota možemo da osvojimo, posebno što je na okupu evropska elita. Najbolji strelci "Starog kontinenta" su u Bolonji, svi imaju visoke ambicije, ali nadamo se da ovaj put možemo da dođemo bar do jedne kvote", rekao je Marković za sajt Streljačkog saveza Srbije.

Olimpijske vize za Tokio 2020. za sada su "upucali" Zorana Arunović, Damir Mikec, Jasmina Milovanović (svi pištolj), Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović (oboje puška). 

"Priželjkivali smo još neku kvotu, ali ciljevi zacrtani za dosadašnji deo sezone su ispunjeni. Sa skoro svih takmičenja koja su u sistemu olimpijskih kvalifikacija naši strelci su se vratili sa kvotama. Posle Bolonje predstoji nam oko pet meseci pauze, a naredne godine su preostala još dva takmičenja na kojima će se deliti kvote za Tokio - Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem i evropski kvalifikacioni turnir. Smatram da je realno da na kraju Srbija ima osam kvalifikovanih strelaca za naredne Olimpijske igre", zaključio je Marković.

Srbija će u Italiji na EP nastupiti sa ukupno osam strelaca - Stevan Pletikosić, Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Ivana Anđušić Maksimović, Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Zorana Arunović i Jasmina Milovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво