Donald Tramp protiv "najkija", Lebron i Serena se ne obaziru

Američki predsednik Donald Tramp oštro je kritikovao proizvođača sportske opreme "najki" jer je za zaštitno lice kampanje uzeo Kolina Kapernika, čoveka koji je pokrenuo talas protesta zbog rasizma u NFL ligi. Bojkot apsolutno ubija "najki", rekao je Tramp. Serena Vilijems i Lebron Džejms: Snažna poruka kampanje.

Donald Tramp se još jednom konfrontirao sa vodećim američkim sportistima, pošto je oštro kritikovao novu kampanju kompanije "najki", čija ključna poruka glasi: "Verujte u nešto, makar morali sve da žrtvujete."

Poruka kampanje odnosi se na Kapernika, koji je, pošto je poveo protest u NFL-u, ostao bez angažmana u toj ligi, što je suštinski posledica negativnih reakcija ultrakonzervativaca i predsednika Trampa, koji je u nekoliko navrata pozvao vlasnike klubova da otpuste sve igrače koji kleče tokom intoniranja himne.

Odmah posle početka kampanje, na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi kako kritičari "najkijevog" pristupa rasnom problemu u SAD spaljuju proizvode te kompanije, ili se zaklinju kako više nikada neće kupiti nijedan "najkijev" proizvod.

"Bojkot apsolutno ubija 'najki'. Pitam se da li su pomislili da će biti ovako", rekao je Tramp, navodeći da će mu biti teško da gleda mečeve NFL-a sve dok igrači ne budu stajali tokom intoniranja himne.

"Najki" je, osim Kapernika, za kampanju angažovao svoje najveće zvezde – Lebrona Džejmsa i Serenu Vilijams, koji su bezrezervno podržali i Kapernika i "najkijevu" kampanju, istučući snagu njene poruke.

"Kapernik je uradio mnogu za afroameričku zajednicu i to ga je mnogo koštalo", rekla je Serena Vilijams.

Sličan komentar dao je i Lebron Džejms.

Čelnici NFL lige naveli su da "podržavaju sve koji promovišu smislene i pozitivne promene u društvu".

broj komentara 0 pošalji komentar