Trke mlađih kategorija na Kalemegdanu 8. i 14. jula

U sklopu nastavka odlične saradnje između Srbije i Turske, u saradnji sa Turskim kulturnim centrom i Ambasadom Turske u Beogradu, Biciklistički savez Srbije će 14. jula na Kalemgdanu organizovati trku srpsko-turskog prijateljstva za mlađe kategorije.

U vikendu pred nama, mladi vozači iz Srbije i čitave Evrope, voziće tradicionalnu trku kadeta koja će trajati dva dana. Kadeti će najpre u subotu nastupiti na stazi Navak, dok će se u nedelju voziti tradicionalna trka oko Kalemegdana.

Biciklistička sezona u našoj zemlji je u punom jeku. Završena je 58. trka Kroz Srbiju, dobili smo i državne šampione, a sjajan uspeh postignut je i na Mediteranskim igrama u Taragoni.

Posle odličnih rezultata u seniorskoj konkurenciji, Biciklistički Savez Srbije okreće se kontinuiranom radu sa mladim takmičarima.

Upravo iz tog podmlatka Srbija je dobila mladog Veljka Stojnića, koji je zauzeo odlično šesto mesto na hronometarskoj vožnji u Taragoni na Mediteranskim igrama.

Dve nedelje ranije Stojnić je potvrdio klasu i na državnom prvenstvu u Šidu na hronometru gde je osvojio titulu, dok je Kraljevu, na stazi Beranovac vožen šampionat Srbije na drumu. Kod muškaraca, šampionsku titulu na drumu osvojio je Dušan Rajović, dok je u ženskoj konkurenciji dominantna bila naša najbolja takmičarka Jelena Erić.

broj komentara 0 pošalji komentar