Читај ми!

Nove medalje strelaca za Srbiju na EP

Srpski strelci nastavljaju da nižu uspehe na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u mađarskom Đeru. U finalu u gađanju vazdušnim pištoljem Zorana Arunović i Bobana Veličković Momčilović donele su srebro i bronzu za reprezentaciju Srbije. Andrea Arsović i Milutin Stefanović osvojili su titulu vicešampiona Evrope u mešovitim parovima puškom.

Prvo mesto i zlatnu medalju u finalu osvojila je Francuskinja Selin Gobervil, a Ukrajinka Olena Kostevič, koja je bila najbolja u kvalifikacijama, zauzela je četvrto mesto.

Zorana Arunović je Srbiji donela srebrnu, a Bobana Veličković Momčilović bronzanu medalju u finalu nastavljajući niz koji su juče počeli Damir Mikec i Zorana Arunović.

Arunovićevoj je ovo treće seniorsko odličje na šampionatima Starog kontinenta vazdušnim oružjem u pojedinačnoj konkurenciji. Pre dve godine, takođe u Đeru, osvojila je bronzu, a prošle godine u Mariboru zlato. Ujedno, stigla je i do drugog srebra na ovogodišnjem šampionatu, jer juče, prvog dana seniorskih takmičenja, okitila se istom medaljom u miksu sa Damirom Mikecom. Bobana Momčilović Veličković je takođe „pogodila" treću pojedinačnu medalju na šampionatima Evrope, posle titula prvaka 2010. i 2012.

Zorana Arunović je u finale ušla kao druga u kvalifikacijama sa 581 krugom, dok je Bobana Veličković bila sedma (572). Prvo mesto osvojila je Olena Kostevič (Ukrajina) sa prvim svetskim rekordom po novim pravilima (60 hitaca u kvalifikacijama) - 582.

U finale su se plasirale takmičarke iz svetske elite. Svih osam učesnica imaju bogate riznice trofeja, a tri i titule olimpijskog prvaka - Grkinja Ana Korakaki, Olena Kostevič (Ukrajina) i Marija Grozdeva (Bugarska). Nije bilo izrazitog favorita, a jedino je Srbija imala dve predstavnice.

Sredinom finala rivalkama su „pobegle" dve Srpkinje i Francuskinja Selin Gobervil, olimpijska vicešampionka iz Londona 2012. Ubrzo je postalo izvesno da će njih tri podeliti medalje, ukoliko neko ne napravi veliku grešku. Nijedna od tri takmičarke nije sebi dozvolila kiks. Bobana Momčilović Veličković je nanizala nekoliko lošijih hitaca, pa je ubrzo ispala iz borbe za zlato, ali treće mesto i bronzu nije ispustila.

Andrea Arsović i Milutin Stefanović osvojili su titulu vicešampiona Evrope u mešovitim parovima puškom.

Čestitke Vučića, Brnabićeve i Udovičića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskim strelcima koji su osvojili još tri medalje na prvenstvu Evrope u Đeru.

"U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem najiskrenije čestitke Zorani Arunović za osvojenu srebrnu medalju i Bobani Veličković za bronzu, kao i Andrei Arsović i Milutinu Stefanoviću, koji su u konkurenciji mešovitih timova osvojili srebro", piše u čestitki.

"Želim srpskim strelcima uspešno nadmetanje i tokom sutrašnjeg dela takmičenja", navodi se u čestitki koju je prenela predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je srpskim strelcima Zorani Arunović, Bobani Veličković, Andrei Arsović i Milutinu Stefanoviću osvajanje srebrnih i bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u streljaštvu u Đeru.

"Upućujem najiskrenije čestitke našim strelcima na osvojenim medaljama na Evropskom prvenstvu. Danas ste ponovo dali primer da upornost i vredan rad donose rezultate. Želim vam da i u budućnosti radujete Srbiju svojim uspesima", poručila je Brnabićeva.

Čestitku strelcima uputio je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

"Dvostruki vicešampioni i evropska bronza za Srbiju u streljaštvu danas! Naši strelci Zorana Arunović, Bobana Veličković, Andrea Arsović i Milutin Stefanović su na Evropskom prvenstvu u streljaštvu u Đeru još jednom pokazali da su veliki šampioni zahvaljujući kojima je Srbija u samom vrhu evropskog streljaštva!", navodi se u čestitki.

Vicešampionske medelje za Zoranu, Andreu i Milutina i bronza za Bobanu su uspesi koji potvrđuju njihov predan rad, želju i bezrezervni trud i odricanje, kaže ministar.

"Svaka čast i hvala vam šampioni što ste još jednom Srbiju učinili ponosnom!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво