Читај ми!

Rusija prihvata plan MOK-a da ponovo testira uzorke sportista

Potpredsednik ruske vlade Vitalij Mutko rekao je da će Rusija prihvatiti plan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da ponovo testira uzorke ruskih sportista sa Olimpijskih igara 2012. i Zimskih olimpijskih igara 2014. godine.

"MOK je sada odlučio da ponovo testira uzorke naših sportista... Neka to i učini", rekao je Mutko, koji je bio ministar sporta tokom 2012. i 2014. godine.

Više od 1.000 ruskih sportista navodno je umešano je u sistemski doping koji je trajao četiri godine počevši 2011, navodi se u poslednjem delu izveštaja profesora Ričarda Meklarena za Svetsku antidoping agenciju (VADA).

Mutko je rekao da ne očekuje da će ruskim sportistima biti zabranjeno učešće na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine u Pjongčangu.

U juče objavljenom izveštaju Meklarena obuhvaćena su takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, Svetskom atletskom prvenstvu 2013. i Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine u više od 30 sportova u kojima su se navodno prikrival idoping uzorci.

Rusija je osvojila 72 medalje na Igrama u Londonu, od kojih 21 zlatnu, dok je u Sočiju osvojila 33 odličja, od kojih 13 zlatnih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво