Читај ми!

ВАДА: Више од 1.000 руских спортиста користило допинг

Више од 1.000 руских спортиста користило је допинг под покровитељством државе у четворогодишњем програму од 2011, показали су нови извештаји Светске антидопинг агенције.

Завршни део извештаја аутора Ричарда Мекларена подразумева да су допинговани спортисти били учесници који су освојили четири медаље на Зимским олимпијским играма у Сочију 2014, као и петоро такмичара са одличјима две године раније на Играма у Лондону.

Како се наводи, спортисти се на такав корак нису појединачно одлучили, већ као део програма Русије.

Ово је афера невиђених размера, са стратегијом да Русија освоји што више медаља", рекао је Мекларен, а преноси Би-Би-Си.

ВАДА је раније тражила од Међународног олимпијског комитета свеобухватну суспензију руских спортиста, али је тај захтев одбијен.

Поједине међународне федерације суспендовале су руске спортисте са такмичења, па тако атлетичари нису могли да учествују на Европском првенству и Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, а са Параолимпијских игара избачен је цео руски тим.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи