Ispraćaj "Tima RTS-a" na Olimpijske igre i predstavljanje programskih sadržaja

Danas je u Holu Radio-televizije Srbije održana konferencija za medije povodom odlaska "Tima RTS-a" u Rio de Žaneiro gde se ove godine održavaju Letnje olimpijske igre. Ekipa koju čine zaposleni RTS-a krenuće put Rija 1. avgusta, gde ih očekuje njihova prethodnica - inženjeri i tehnika koji već uveliko pripremaju tehničke kapacitete za neometan rad izveštača i komentatora.

Prisutnima se obratila Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a.

"To je najveći ne samo sportski već i medijski događaj, pa se očekuje da će sportske prenose gledati oko 3,5 milijardi ljudi širom sveta. Biće proizvedeno oko 40.000 sati TV programa, akreditovano je oko 20.000, a očekuje se ukupno 32.000 novinara. Pored novinara RTS-a, iz Srbije Olimpijske igre u Riju pratiće još 23 novinara iz raznih redakcija. Ove godine u Riju se takmiči oko 10.000 sportista iz 207 zemalja, a Srbiju će predstavljati 103 reprezentativca. Tokom trajanja Olimpijskih igara biće dodeljeno 306 kompleta medalja u 28 sportova i sve ćete to gledati na RTS-u. Drugi program biće olimpijski a najznačajniji mečevi naše reprezentacije biće prenošeni i na Prvom programu. Svečano otvaranje OI u Riju je 5. avgusta, u 1 sat posle ponoći po našem vremenu, tako da će to veče RTS biti u znaku Olimpijskih igara sa našim specijalnim programom, koji počinje u 21.00".

Uz podsećanje da se na Prvom programu već uveliko emituje sportski kviz "Šesti krug" svakog dana u 23.00, kao i emisija "U mojim patikama" - u kojoj se predstavljaju najuspešniji takmičari od kojih očekujemo najbolje rezultate u Riju, Olivera Kovačević je najavila i novu emisiju "Olimpijsko popodne". Emisija koja prati ovogodišnje OI će se emitovati svakog dana od 17.20 na RTS 1, od 06. avgusta, uz dva voditeljska para - Dragana Kosjarina i Aleksandar Aca Stojanović, kao i Marija Veljković i Stefan Bendić.

Gosti u studiju RTS-a u Beogradu biće poznati sportisti i sportski radnici, dok će najnovije informacije sa borilišta i dešavanja oko terena gledaoci moći da saznaju kroz direktna uključenja iz RTS-ovog studija u Riju.

Gledaoci će osim na Prvom i Drugom programu RTS-a imati priliku da prate sportske sadržaje putem live stream-a na Sajtu RTS-a, kao i kroz emisije Radio Beograda.

Svi članovi tima nosiće sportsku garderobu poljske kompanije "4F", koja je uz pomoć Olimpijskog komiteta Srbije napravila odela za novinare i komentatore RTS-a. Torbe je obezbedila novosadska kompanija "Manual".

Zoran Marković, urednik Sportske redakcije i šef delegacije RTS-a u Riju takođe se obratio prisutnima.

"U našoj delegaciji je 37 ljudi, deset kolega iz tehničkog sektora, 13 iz produkcije koju čine reditelji, realizatori, montažeri, snimatelji, tri novinara Radio Beograda koji će izveštavati i za Sajt RTS-a kao i jedan tehničar iz Radio Beograda. Tu je i novinarka Informativnog programa, kao i devet sportskih komentatora i novinara koji će na programima RTS-a komentarisati sve - od ragbija do atletike".

Dragan Bujošević, generalni direktor Radio-televizije Srbije poželeo je sreću i uspešan rad celom timu i predao zastave Srbije i RTS-a koje će stajati u našem medija centru u Riju.

U Beogradu ostaju kolege koje će voditi računa da sve informacije iz Rija budu brzo i precizno plasirane, kako kroz zabavni, tako i kroz informativni program. Svakod dana više od deset sati uživo sporta na programima RTS-a, tokom 17 dana preko 250 sati sportskih izazova.

Budite od 05. do 21. avgusta uz programe RTS-a!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи