Za sada, zabrana za 86 ruskih sportista

Najmanje 86 sportista od ukupno najavljenih 387 članova ruskog olimpijskog tima neće ići u Rio de Ženeiro zbog skandala sa dopingom.

Međunarodne federacije u kanuu, veslanju i modernom pentatlonu izbacile su sa Olimpijade osam sportista, uključujući i jednog osvajača zlatne medalje, dok su ranije
zabrane dobili i neki plivači. Neki od njih su najavili žalbe.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je ruskim medijima da je Vladimir Putin o pitanju dopinga razgovarao sa svojim nacionalnim savetom za bezbednost, a sutra će razgovarati i sa ruskim olimpijskim timom.

Džudisti i strelci mogu u Rio

Predsednik međunarodne džudo federacije (IJF) Marijus Vizer rekao je da će se ceo ruski tim, odnosno njih 11, takmičiti na Olimpijskim igrama.

"Svi oni su u više navrata testirani od septembra prošle godine do maja na brojnim takmičenjima, ali ne u Rusiji, već u inostranstvu", objasnio je Vizer.

I Međunarodna streljačka federacija (ISSF) je navela da će se 18 ruskih stralaca takmičiti u Riju.

Ta federacija je saopštila da nijedan ruski strelac ranije nije bio suspendovan zbog dopinga, kao i da se niko od njih ne pominje u izveštaju Svetske antidoping agencije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи