Streljaštvo - Prvenstvo jugoistočne evrope u Beogradu

Otvoreno prvenstvo jugoistočne Evrope u gađanju puškom i pištoljem održaće se u Beogradu od 23. do 27. jula u sportskom centru 'Kovilovo', saopštio je Streljačko savez Srbije.

Za mnoge strelce, pa i za srpske olimpijce, ovo takmičenje biće jedna od poslednjih proba za Olimpijske igre u Pekingu od 8. do 24. avgusta.

Učestvovaće oko 300 strelaca i službenih lica iz 16 zemalja: Bugarske, Turske, Gruzije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, koja učestvuje sa paraolimpijskim timom, Mađarske, Francuske, Nemačke, Švedske, Ukrajine (paraolimpijski tim), Južne Afrike, Grčke, Slovenije i Srbija (olimpijski i paraolimpijski tim).

Gađaće se vazdušnom puškom i pištoljem kao i MK puškom - trostav i olimpijski meč, MK pištoljem na 50 metara, i brza paljba na 25 metara za muškarce i sport pištoljem za žene u juniorskim i seniorskim konkurencijama.

Iz Srbije, uz reprezentaciju, učestvovaće i strelci po slobodnoj prijavi iz klubova.

Selektor Zoran Stojiljković se odlučio za ovaj reprezentaivni sastav:

Puška - seniori: Stevan Pletikosić ['Čika Mata', Kragujevac], Nemanja Mirosavljev [Novi Sad], Milenko Sebić [Policajac] i Dragan Marković [Novi sad].

Juniori: Dejan Pešić [Pančevo], Marko Živić [Niš], Stefan Tošić [Partizan] i Arsenije Todorović ['Lukanjac', Pirot].

Seniorke: Lidija Mihajlović [Niš], Andrea Arsović, Tatjana Savić i Jelena Banović [sve Partizan], Bojana Nikolić [Policajac].

Juniorke: Ivana Maksimović i Dragana Todorović ['Novi Beograd - Ušće'] i Jelena Živković [Jagodina].

Pištolj - seniorke: Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Jasmina Grgić [sve C. zvezda].

Juniorke: Aleksandra Ristović [Zvezdara], Bobana Veličkovič ['Bor 030'] Ana Radovanović ['Aleksa Dejović', Užice].

Seniori: Damir Mikec [Policajac], Andrija Zlatić ['Aleksa Dejović', Užice] i Dimitirje Grgić [Crvena zvezda].

Juniori: Duško Petrov [Kikinda].

Norme za Olimpijske igre u Pekingu od srpskih reprezentativaca ispunili su Jasna Šekarić i Damir Mikec, za gađanje iz pištolja, odnosno Lidija Mihajlović, Nemanja Mirosavljev i Stevan Pletikosić za gadjanje iz puške.

U stručnom timu su selektor Zoran Stojiljković i treneri reprezentacije Mira Maksimović ['Novi Beograd Ušće'], Ivan Kvasnevski [Crvena zvezda] i Saša Pauković ['Čika Mata', Kragujevac].

U ponedeljak 23. juna je zvanični trening, prva takmičenja su u utorak 24. juna.

Otvoreno prvenstvo organizuje Streljački savez Srbije.
broj komentara 0 pošalji komentar