Biciklizam - 48.međunarodna trka KROZ SRBIJU

Zalet za Peking

48.međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju počinje u nedelju 14.6,svečanim otvaranjem u Knez Mihailovoj ulici.Na drumovima Srbije ponovo selekcije 20 zemalja.

 

Na stazi dugoj 1140 km,140 biciklista boriće se za bodove svetske rang liste koja služi kao osnov za plasman na OI u Pekingu.Trka koja je osnovana 1039. godine,u 48. izdanju trajaće 7 dana u 7 etapa.Start trke je u Beogradu, odakle se ide do Loznice.U utorak 17.juna trka će prvi put u istoriji izaći van državnih granica, do Pala (BiH).Nakon toga slede dve etape  na kojima će se  najverovatnije i rešiti pitanje pobednika u generalnom plasmanu.18.juna,treća etapa voziće se od Pala do Zlatibora, dok najteži uspon bicikliste očekuje narednog dana, na etapi borj 4 kada će sa Zlatibora karavan krenuti put 2000m visokog Kopaonika, koji je i u proteklih nekoliko godina na cilju kao pobednike dočekivao bicikliste slovenačke Perutnine,kasnije i pobednike u generalnom plasmanu.Etapa od Kopaonika do Vranja, kao i 5. etapa od Vranja do Sokobanje daće odgovor na pitanje ko je najbolji sprinter, što bi poslednju etapu 22. juna do Kragujevca trebalo da učini tradicionalno revijalnom što se  plasmana žute, zelene i plave majce tiče.Favoriti su i ove godine biciklisti slovenačke Perutnine, dok će im najveći takmaci biti ekipe iz Srbije,Italije i Poljske za koju vozi etapni pobednik italijanskog Đira Ivan Kvaranta.

48.međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju ,kao i prethodne, voziće se pod sloganom Turizam i biciklizam zajedno.Veliku pomoć u organizaciji ponovo su pružili Vlada Srbije,Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja kao i Ministarsvo omladine i sporta.

Trka Kroz Srbiju jedna je od najboljih svetskih trka kategorije 2.2 o čemu svedoči i dolazak predsednika Svetske biciklističke Unije (UCI) Pata MekVejda na otvaranje trke u Beogradu 15.juna.

Radio-televizija Srbije i ove godine sva denjšavanja na trci pratiće u okviru polusatnih dnevnih reportaža.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво