Читај ми!

Pep se vraća na Kamp Nou, "stara dama" čeka "kralja"

Loptice su rekle svoje. U polufinalu Lige šampiona igraće Barselona i Bajern, odnosno Juventus i madridski Real.

Fudbaleri Barselone dočekaće minhenski Bajern u polufinalu Lige šampiona, verovatno jednom od najboljih, ako ne i najboljem u istoriji, dok će Juventus igrati protiv aktuelnog prvaka madridskog Reala, određeno je žrebom u Nionu.

Prve polufinalne utakmice igraju se 5. i 6. maja, a revanši su na programu nedelju dana kasnije.

Finale Lige šampiona igra se u Berlinu 6. juna.

Luis Enrike: Poštujem Gvardiolu, ali nije imao sreće

Trener Barselone Luis Enrike poručio je da izuzetno poštuje nekadašnjeg saigrača Pepa Gvardiolu, ali da će njegov tim u obe utakmice polufinala Lige šampiona ići na pobedu.

"Pep je najbolji jer je osvojio toliko titula. Bajern, svakako, želi isto što i mi. Ipak, svako ko na žrebu dobije Barselonu kao protivnika, po mom mišljenju, nije imao sreće", rekao je Luis Enrike.

On je naglasio da u njegovom timu vlada izuzetna atmosfera.

"Ključ svakog tima je visoka motivisanost igrača i smatram da je ova ekipa mentalno veoma jaka", rekao je Enrike.

On je poručio da se raduje susretu sa Gvardiolom.

"Biće to izuzetna utakmica. Prvi put u karijeri igraću protiv Gvardiole, a on protiv Barselone", rekao je Enrike.

On je dodao da mu je bilo svejedno da li će Barselona prvo igrati kod kuće ili u gostima.

"Idemo na pobedu i kod kuće i na strani", zaključio je Enrike.

Gvardiola: Barselona je moj dom 

Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola izjavio je da se raduje susretu sa svojim bivšim klubom. Očekuje, valjda kao i cela fudbalska javnost, izuzetan duel.

Gvardiola, koji je 2013. preuzeo Bajern, osvojio je sa Barselonom 14 titula, uključujući dve Lige šampiona (2009. i 2011).

Barselonin "proizvod" je i Tijago Alkantara koga je Gvardiola doveo u Bajern prošle sezone.

"Svi znaju koliko je ovaj susret sa Barselonom značajan za mene, Tijaga i ceo tim", rekao je Gvardiola.

"Barselona je naš život. Kada ste u polufinalu, sigurno je da ćete igrati protiv velikog tima. Šta da kažem, Barselona je moj dom", rekao je Gvardiola.

"Biće to poseban meč. Moraćemo da analiziramo Barselonu koja je u ovom trenutku najbolji tim. Nisam iznenađen tom činjenicom, jer je trener Luis Enrike veoma kvalitetan. On je sjajan čovek i srećan sam što ću ga videti", rekao je Gvardiola.

Nedved: Biće teško sa Realovim "monstrumima"

Direktor Juventusa Pavel Nedved rekao je danas da će se njegov tim u polufinalu Lige šampiona protiv madridskog Reala sastati sa pravim "fudbalskim monstrumima".

"Real je pravi fudbalski monstrum, ali ga se ne plašimo", rekao je Nedved.
On je podsetio da je Juventus 2003. godine u polufinalu Lige šampiona izbacio "kraljevski klub".

"Sećam se te 2003. godine, prošlo je od tada 12 godina. Srećni smo što smo ponovo u polufinalu. Igraćemo protiv branilaca titule, pravih "fudbalskih monstruma". Međutim, srećni smo što smo u trci sa takve tri ekipe za koje smatram da su najbolje na svetu", rekao je Nedved. On je naglasio da veruje u svoj tim.

"Verujem da možemo da odigramo dve prelepe utakmice i ponosni smo što ćemo predstavljati italijanski fudbal", rekao je Nedved i dodao da će lekarski tim pokušati da oporavi povređenog Pola Pogbu na vreme.

"Nema puno vremena, pokušaćemo da ga oporavimo, kao i Asamou. Biće nam veoma važno da možemo da računamo na ovu dvojicu", rekao je Nedved.

Ančeloti: Protiv Juventusa kao protiv Atletika

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti veruje da njegova ekipa protiv Juventusa treba da igra sa istim entuzijazmom kao protiv Atletiko Madrida, ako želi u finale tog takmičenja.

"Juventus je klub s legendarnom istorijom i u polufinalu je Lige šampiona posle 12 godina. Imaju veoma dobru sezonu. Praktično su već osvojili titulu u Italiji, što znači da mogu da se fokusiraju na Ligu šampiona. Uveren sam da možemo da ostvarimo naš san i da se ponovo plasiramo u finale. Moramo da damo svoj maksimum da bismo pobedili. Potrebna nam je ista ona ekipa kao protiv Atletika (u četvrtfinalu), sa istim entuzijazmom i nadom", rekao je Ančeloti za španske medije.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво