Izrael

Reprezentacija Izraela će svoje mečeve igrati u Francuskoj, a u grupi su sa Rusijom, Finskom, Bosnom i Hercegovinom, Poljskom i Francuskom. Šanse za dalji plasman su male i najverovatnije će se sa Fincima boriti za peto mesto.

Selekcija Izraela je do sada 26 puta učestvovala na Evropskom prvenstvu, a osvojila je samo jednu medalju, srebrnu 1979. godine. Na ostalim najvećim takmičenjima našla se samo tri puta - jednom na Olimpijskim igrama i dva puta na Svetskom prvenstvu, na kojima nije postigla veći uspeh. Na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, Izraelci su se našli na podeli 21. mesta.

Predvodnik je i prva vedeta tima je Omri Kaspi, koji je član Sakramento Kingsa i jedini NBA igrač u selekciji. Kaspi je visoko krilo. On će pomoć imati od centra dobro poznatog Dora Fišera, pa je sigurno da će Izrael biti izuzetno jak pod obručima.

Značajnu ulogu trebalo bi da ima i bek Šon Doson, do sada igrač mlade selekcije. Od njega se očekuje da postane lider A selekcije.  

Interesanto je da se u reprezentaciji nalazi šest košarkaša Hapolela iz Tel Aviva, samo dvojica iz Makabija, a tu je i novi član naše Crvene zvezde Gal Mekel.

Sastav Izraela: Omri Kaspi, Šon Doson, Lior Elijahu, Dor Fišer, Janiv Grin, Elišej Kadir, Raviv Limonad, Gal Mikel, Jogen Ohajon, Boris Rotbart, Bar Timor, Dagan Jivzori

Selektor: Erez Edelštajn

 

broj komentara 0 pošalji komentar