Бубка: Београд најбољи избор за СП у атлетици

Легендарни атлетичар Сергеј Бубка, a садашњи потпредседник Светске атлетске федерације, обишао је атлетски центар у изградњи у Ћуприји, а потом и био гост заменика градоначелника Београда Горана Весића у Старом двору у друштву председника Балканске атлетске федерације Добромира Карамаринова.

Дугогодишњи светски рекоредер у скоку с мотком у друштву са Робертом Емијаном, светским прваком у троскоку, обишао је атлетски центар у изградњи у Ћуприји и обрадовао се што мале средине развијају атлетику.

„Драго ми је што се у малим срединама брину о атлетици. Верујем да ће овај Атлетски центар изгледати прелепо." истакао је Бупка по обиласку градилишта.

На пријему у Старом двору Весић је у друштву помоћника градоначелника Андреје Младеновића и директора Атлетског савеза Србије Слободан Бранковића разговарао са Бубком од добијању домаћинства за Светско атлетско првенство у дворани 2022. године. 

Бубка, легенадарни украјински скакач с мотком изразио је задовољство што је српска престоница добила организацију СП.

"Имали смо веома добар разговор, а причали смо о одлуци Светске атлетске федерације којом је Београд пре неколико добио организацију Светског дворанског првенства. Говорили смо колико је важно што ће овде бити организовано такмичење, колико је то важно за Србију и њен народ, али и за светску атлетику која жели да има успешно организовано првенство. Био сам присутан на Европском првенству 2017. и видео сам како је организачија била одлична и чврсто верујем да ће тако бити и овог пута на СП", рекао је Бубка Тањугу.

Весић је истакао да је сусрет био прилика да се захвали Бубки и Светској атлетског федерацији на одлуци да Београд буде домаћин Светског дворанског првенства 2022.

"За нас је то велика част. Још једном сам дао гаранције да Београд чврсто стоји иза организације и заједно са Владом Србије дати све да овај Светски шампионат буде један од најбољих до сада организованих. За нас је то важно, не само са аспекта спорта, већ и са аспекта промоције града и туризма. Због тога сам захвалан људима из Атлетског савеза Србије што су се изборили да добијемо ово СП. Учинићемо све да организација буде одлична", рекао је Весић и додао да ова одлука не значи да они имају поверења у нас само као спортску нацију, јер нико не даје тако велика такмичења земљама за које нису убеђени да су финансијски и политички стабилне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара