Славље на Бањици због Иваниног злата

Светској шампионки у скоку у даљ Ивани Шпановић приређен је свечани дочек у Атлетској дворани на Бањици. Хвала вам што сте ову медаљу учинили још сјајнијом, рекла је српска атлетичарка том приликом.

За разлику од традиционалног места успеха српских спортиста - балкона Скупштине Београда, Атлетски савез Србије је због хладног времена одлучио да дочек приреди у затвореном, уз присуство великог броја деце која су балонима и заставицама направила леп декор.

Шпановић је добила овације "Ивана, Ивана", а са трибина су навијачи певали и српску химну "Боже правде".

"Хвала вам што сте ову медаљу учинили још сјајнијом. Ово је већ 10. пут да се обраћам после медаље. На крају увек сам се трудила да са вама искрено поделим очекивања и емоције после неуспеха и после успеха. Надам се да сте закључили да је суштина да никада не престанете да верујете у себе. Да радите и да размишљате о константном напретку", рекла је Ивана том приликом. 

Шпановићева је у недељу, најбољим скоком од 6,96 - рекордним ове године у свету, освојила светско злато и исписала највећи успех српске атлетике у историји.

"Поштовање свима, пре свега као председник АСС у име савеза и у моје лично име желим да се захвалим атлетској краљици Ивани Шпановић за историјски успех за наш спорт. Златна медаља је историјска и прва за атлетику. Захваљем се и тренеру Горану Обрадовићу који је својим радом довео до тога да буде краљица света", рекао је председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић. 

Раније данас, председник Србије Александар Вучић примио је Ивану Шпановић и освајаче медаља на Европском првенству у стрељаштву.

После пријема, Шпановићева је признала новинарима да би била веома незадовољна да у Бирмингему није освојила златну медаљу.

"Коначно злато, баш као што сте и ви у медијима прокоментарисали. Стварно тако мислим, после толико успешних и мање успешних такмичења на Светским првенствима коначно сам успела. Ово је било такмичење где бих се после девет освојених медаља осећала врло незадовољно да нисам успела. То не кажем зато што желим, него смо се спремали и мислим да сам сазрела за злато", рекла је Шпановићева.

Према њеним речима, у таквој ситуацији остало је само да се концентрише на такмичење.

"Знала сам да са оним што могу да произведем могу да рачунам на неку медаљу и трудила сам се да ме ништа не поремети и изведем скок који ће бити довољан за злато. Рачунала сам да ће бити потребан скок од седам метара, али услови су били таквим да је на крају и скок мањи од седам (6,96) био довољан и уједно је водећи на светској листи".

Сада следи одмор и припреме за Европско првенство на отвореном у Берлину у августу, где брани златну медаљу.

"У принципу, после три освојена злата на Европским првенствима опет се појављујем као фаворит, браним титулу, желим да се појавим тамо, победим и изборим место у репрезентацији Европе за континенатлни куп. То стварно желим, после иде Дијамантска лига и још пар јаких тамичења и митинга. Сад ми је битно да се мало одморим, одморим стопало, а кад крену припрема знамо шему и ту нема проблема", закључила је Шпановићева.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво