Вучић са Шпановићевом и стрелцима: Поносни смо на вас

Председник Србије Александар Вучић примио је Ивану Шпановић и освајаче медаља на Европском првенству у стрељаштву. На Европском шампионату у Ђеру Србија је освојила шест медаља у сениорској и једну у јуниорској конкуренцији.

Вучић је рекао да ће држава учинити све да спортисти имају максималну помоћ и изразио наду да на ОИ у Токију могу да освоје 12 медаља, четири више него у Рију.

"Честитам на изванредним успесима. Сви ми који навијамо и волимо Србију поносни смо на вас. Ивана ми је рекла да је то за њу подразумевајуће, да је очекивала и да је то за њу нормално. Бритни Рис је четири године старија, видео сам у новинама да је Хаике Дрекслер скакала до 40, значи имамо још једно 12 година медаља", рекао је Вучић и додао да му је посебно драго што је освојено прво злато за Србију на Светским првенствима.

Председник је честитао и стрелцима и подсетио како смо сви били тужни када у Рију није освојена ниједна медаља.

"Уверен сам да ће све да се врати у Токију и помоћи ћемо као држава. У Рију сам прогнозирао осам медаља, верујем да ће стрељштвио као спорт који нам је у континуитету доносио медаље донети две-три у Токију. Молим све из Савеза да кажу шта је потребно да помогнемо да освоје две-три медаље у Јапану. Наш је циљ да се да са следећих Игара донесемо најмање 12 медаља и спремни смо да пружимо најбоље услове и помогнемо".

Вучић је подсетио да се награде спортистима исплаћују одмах.

"Не можемо да се поредимо са неким земљама, али онолико колико можемо драго нам је да помогнемо. Желимо вам много медаља које знацче вама, али и нама. Светска, Европска, ОИ, ту се такмиче земље, видели сте шта су Немачка и Норвешка урадиле на ЗОИ".

Вучић је пожелео и стрелцима да врло скоро, нада се и пре 2020. године као што је планирано, добију своју дворану, коју атлетичари већ имају.

"Може ли то да се убрза", питао је Удовичића, а потом питао да ли смо успешнији у гађању пушком или пиштољем.

Када је добио одговор да је пиштољ "јаче оружје", у шали је констатовао да смо прави "револвераши са Балкана" и пожелео да ускоро будемо најбољи на свету.

Шпанивићева је поклонила Вучићу фотографију, док су стрелци председнику поклонили дрес са потписима.

Вучић се захвалио, насмејао и питао још само да добије пиштољ или пушку.

Сребрне медаље освојили су: Зорана Аруновић (пиштољ), Андреа Арсовић и Милутин Стефановић (микс пушком), Зорана Аруновић и Дамир Микец (микс пиштољем), Дамир Микец и Димитрије Гргић, Душко Петров (мушки тим пиштољем).

Бронзане медаље освојили су: Бобана Величковић (пиштољ), Зорана Аруновић, Бобана Величковић, Јелена Томић (женски тим пиштољем) и јуниорка Марија Малић (пушка).

На пријему у Председништву Србије присуствовао је и министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, председници Атлетског и Стрељачког савеза Веселин Јевросимовић и Ненад Путник.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво