Избор за атлетичаре године без Болта

Вишеструки олимпијски шампион, Јамајчанин Јусеин Болт, који је шест пута проглашаван за најбољег атлетичара године, није међу кандидатима за овогодишњу награду Међународне атлетске федерације (ИААФ).

Болт, једини спринтер који је у тркама на 100 и 200 метара освојио ти узастопне олимпијске златне медаље, завршио је каријеру прошлог месеца, после Светског првенства у Лондону.

Он држи светски рекорд на 100 метара резултатом 9,58 секунди, док је на дупло дужој деоници његов рекорд 19,19 секунди.

Болт се од атлетике опростио након овогодишњег Светског првенства у Лондону, али му то такмичење неће остати у најлепшем сећању. Након што је у финалу трке на 100 метара освојио бронзану медаљу, није успео да заврши штафету 4x100 метара пошто се повредио.

Номиновани за најбољег атлетичара године у мушкој конкуренцији су: Мутаз Еса Баршим (скок увис), Павел Фајдек (кладиво), Мо Фарах (5.000 и 10.000 метара), Сем Кендрикс (скок с мотком), Илајџа Манангои (1.500 метара), Луво Мањонга (скок удаљ), Омар Маклеод (110 препоне), Кристијан Тејлор (троскок), Вејд ван Никерк (400 метара) и Јоханес Фетер (копље).

У женској конкуренцији за најбољу у овој години номиноване су: Алмаз Ајана (5.000 и 10.000 метара), Анита Влодарчик (кладиво), Бритни Рис (скок удаљ), Марија Ласицкене (скок увис), Хелен Обири (5.000), Сали Пирсон (110 препоне), Сандра Перковић (диск), Кастер Семења (800 метара), Екатерини Стефаниди (скок с мотком) и Нафисату Тијам (седмобој).

Најбољи атлетичари биће проглашени 24. новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво