Динију и Енрикесовој злато у брзом ходању

Француски атлетичар Јоан Дини освојио је златну медаљу у трци на 50 километара брзим ходом на Светском првенству у Лондону. У женској конкуренцији злато је припало Инес Енрикес из Португалије. Кинеска атлетичарка Ђиаји Јанг освојила је златну медаљу у ходању на 20 километара. Златна медаља у мушкој конкуренцији припала је Еидеру Аревалу из Колумбије.

Јоан Дини је трку завршио за три сата, 33 минута и 12 секунди и тако дошао до свог другог одличја на првенствима света, после сребра из Осаке пре 10 година.

Сребрна медаља припала је Хирокију Араију из Јапана који је заостајао осам минута и пет секунди за победником.

Бронзаним одличјем окитио се Каји Кобајаши такође из Јапана који је био две секунде из другопласираног сународника.

Код жена, злато је припало Португалки Инес Енрикес, која је новим светским рекордом освојила своје прво одличје на првенствима света. Она је трку завршила за четири сата, пет минута и 56 секунди.

Сребрну медаљу освојила је Ханг Јин из Кине, а њена сународница Шукинг Јанг освојила је бронзану медаљу.

Златне медаље за Кинескињу и Колумбијца у ходању на 20км

Кинескиња је стазу прешла за један сат, 26 минута и 18 минута, што јој је било најбоље време у каријери.

Трка је била узбудљива и решена је у неизвесној завршници, пошто је другопласирана Марија Гонсалес из Мексика била само секунд спорија.

Бронзану медаљу освојила је Антонела Палмисано из Италије, која је заостала 12 секунди за победницом.

Златна медаља у мушкој конкуренцији припала је Еидеру Аревалу, који је трку завршио за један сат, 18 минута и 53 секунде, чиме је оборио национални рекорд Колумбије.

Сребрну медаљу освојио је Сергеј Широбоков из Русије, са само две секунде заостатка за победником, док је трећи био Кајо Бонфим из Бразила.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво