Први тренинг Амеле Терзић на новом стадиону

Српска атлетичарка Амела Терзић одрадила је први тренинг на новоотвореном Атлетском стадиону у Новом Пазару и поручила да јој много значи што ће се сада за велика такмичења припремати код куће.

"Хвала онима који су нам омогућили да коначно добијемо Атлетски стадион, значи ми много, моћи ћу да се спремам у своме граду и са својим пријатељима.

Наравно, служиће и за развој осталих атлетичара и за остале спортове. Надам се да ћемо првом приликом овде организовати Балканско првенство и да ћу освајати медаље пред својим суграђанима", изјавила је Терзићева.

Некадасња европска јуниорска шампионка на 1.500 и 3.000 метара, јуниорска вицешампионка света на 1.500 и државна рекордерка у тој дисциплини на новом стадиону наредних недеља припремаће се за Светско првенство у Лондону.

Изградња Атлетског стадиона у Новом Пазару, инвестиције вредне 136,6 милиона динара, трајала је три године, већи део од 60 одсто, односно 80 милиона динара, обезбедило је Министарство омладине и спорта, а 40 одсто град Нови Пазар, док је израду пројекта платио Атлетски савез Србије.

број коментара 0 пошаљи коментар