Читај ми!

Почео 29. Београдски маратон

Традиционални 29. Београдски маратон почео је у 10 часова испред Цркве Светог Марка уз рекордан број учесника из 60 земаља. Знак за старт дали су промотер 29. Београдског маратона, легендарни Кубанац, светски рекордер у скоку у вис Хавијер Сотомајор, градоначелник Синиша Мали и министар омладине и спорта Вања Удовичић. Живановић поново победио у полумаратону.

Српски атлетичар Дарко Живановић победио је у полумаратону на 29. Београдском маратону.

Живановић је трку завршио за сат, 10 минута и 34 секунде. То је његова трећа победа на полумаратону у Београду. Други је био Срђан Самарджић с резултатом од једног сата, 10 минута и 56 секунди. Трећи кроз циљ прошао је прошлогодишњи победник полумаратона Велимир Бојовић резултатом сат и 13 минута.

"Тешка трка, јер су били тешки услови. Али, организација је била на врхунском нивоу, пошто смо могли да се окрепимо тачно тамо где је требало. Срећан сам због победе и надам се да је ово добар показатељ какву сезону ћу имати", рекао је Живановић новинарима после трке.

Како је најавио градоначелник Синиша Мали Београдски маратон ће добити и јубиларног милионитог учесника од настајања.

"Београд 29. годину оганизује маратон и то је нешто по чему је познат. Промовишемо спорт и здрав начин живота и од тога нећемо одустати. Београдски маратон биће у знаку рекорда, 5.800 тркача из 60 земаља света пријавило је учешће. Када саберемо свих 29 маратона имаћемо милионитог учесника, што је сјајан јубилеј", изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали на конференцији за медије у Скупштини Града.

Мали је рекао да бројке довољно говоре о значају Београдског маратона.

"Београд све више инвестира у маратон и позивам грађане да дођу и да пошаљемо још једну лепу слику у свет", навео је Мали и додао да, за разлику од претходних година, неће учествовати због здравствених разлога, али да ће бити присутан.

Промотер Београдског маратона легендарни Кубанац Хавијер Сотомајор, светски рекордер у скоку у вис (2,45), захвалио се што је добио прилику да буде гост Београда и великог тркачког догађаја.

"Кратко времена сам овде, али се осећам као код куће, због начина на који сам дочекан. Сваке године све више се људи баве спортом и мислим да не би требало да престану. Други пут сам у Србији и верујем да ћемо сви уживати", поручио је Сотомајор.

Директор Београдског маратона Дејан Николић захвалио се градоначелнику Синиши Малом на подршци око организације маратона.

"Желимо свим срцем да успе трка, али и да наредна буде још боља. Сотомајор је смогао снаге да дође на овај догађај и поред болести детета, како би увеличао догађај. Зато смо му много захвални", закључио је Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво