Србија победила САД и освојила бронзану медаљу

Ватерполо репрезентација Србије освојила је треће место, односно бронзану медаљу на финалном турниру Светске лиге, који је одржан у Подгорици, након победе над селекцијом САД-а резултатом 9:7. По четвртинама је било 2:2, 1:2, 4:2, 2:1.

Прва четвртина завршена је нерешеним резултатом 2:2, да би у другој деоници игре, Американци наметнули свој темпо и одличном одбраном решили другу четвртину у своју корист са 2:1.

Имали су дакле ватерполисти САД-а предност на полувремену од 4:3. Повретак у меч и потпуну доминацију, наши ватерполисти остварили су у трећем периоду игре, који су добили са 4:2.

У последњој четвртини , Србија је мирном игром контролисала резултат, добила четвртину резултатом 2:1, а самим тим осигурала победу на овом мечу резултатом 9:7 и трећу позицију на овогодишњем финалном турниру Светске лиге.

Најефикаснији у победничком тиму био је Андрија Прлаиновић са четири гола, док је Живко Гоцић постигао два. По један погодак постигли су Душко Пјетловић, Стефан Митровић и Вања Удовичић.

У екипи САД по два гола постигли су Тони Азаведо и Лејн Бобијен, док су по један гол постигли Џастин Џонсон, Тим Хатен и Брајан Александер.

И поред пораза један од најбољих играча у тиму САД био је голман Мерил Мозес који је веома добро бранио, а успео је да одбрани и два петерца, Прлаиновићу у другој и Удовичићу у трећој четвртини.

Пошто нису изборили прилику да бране трофеј освојен прошле године у Ђенови, ватерполисти Србије  поправили су утисак и у борби за треће место победили селекцију САД са 9:7, тако да су  ове године освојили бронзану медаљу..

Црна Гора освојила Светску лигу

У финалу завршног турнира Светске лиге селекција Црне Горе победила је репрезентацију Хрватске резултатом 8:7. По четвртинама је било 3:1, 2:2, 2:1, 1:3.

Меч је одигран у Подгорици, а ово је била прва победа Црне Горе у Светској лиги.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво