Мандић: Преко Београда до Токија

Ватерполо репрезентативац Србије Душан Мандић, пред предстојећи завршни турнир Светске лиге у Београду, истакао је да ће његовом тиму бити потребна подршка домаћих навијача, јер турнир неће бити лак.

"Биће тешко, очекује нас тежак турнир. Шест утамица у шест дана. Ниједна утакмица неће бити лака. Прилагођавамо се новим правилима и овај тренинг са Аустралијом користимо за то", рекао је Мандић на отвореном тренингу на базену Ташмајдан.

Финални турнир игра се од 18. до 23. јуна, а он је истакао да би његовом тиму значило када би навијачи дошли у великом броју.

"Волео бих да се напуне трибине, да људи дођу да нас подрже, јер ће нам то значити. турнир доноси олимпијску визу. Било би лепо да људи дођу у што већем броју да нас подрже", рекао је Мандић.

Без обзира што је Србија освојила све што може да се освоји, леворуки ватерполиста истиче да постоји велика жеља за освајањем трофеја пред домаћим навијачима.

"Мотив имамо, Олимпијске игре су у питању. Имамо велику жељу, поготово што играмо пред нашом публиком, да освојимо Светску лигу. Нама је главни циљ да узмемо визу за Токио. Да ли ћемо то урадити сада кроз Светску лигу у Београду или на Светском првенству у Кореји, то је мање битно. Наравно, покушаћемо преко Београда", рекао је Мандић.

Изабраници селектора Дејана Савића на Светску лигу долазе после шестог места на Европа купу у Загребу, који им резултатски није значио, јер су већ били обезбедили наступ у Београду.

Србија такмичење у Светској лиги почиње против Аустралије, а ривали у групи су још Казахстан и Хрватска.

број коментара 0 Пошаљи коментар