Радојичић о финалу Светске лиге: Београд град лепих догађаја, а не агресије

Градоначелник Београда Зоран Радојичић примио је данас председника Ватерполо савеза Србије (ВСС) Виктора Јеленића и оценио да је предстојећи финални турнир Светске лиге још једна прилика да се из главног града пошаље најлепша слика у свет.

"Град Београд се увек поносио својим ватерполистима и имао добру сарадњу са ватерполо репрезентацијом. Данас сам имао задовољство да са председником Ватерполо савеза Јеленићем причам о организацији финалног турнира Светске лиге, где ћемо имати осам земаља које ће бити наши гости. Говорили смо о томе колико је значајно да будемо добри домаћини и да још једном пошаљемо слику свет колико смо озбиљан град и озбиљна држава и колико се озбиљно бавимо спортом", рекао је Радојичић.

Он је додао да су ватерполисти увек били наш понос и увек смо се радовали да их сачекамо са великих такмичења, испратимо њихове успехе, а сада, надам се у Београду заједно и да прославимо.

"Врло је важно да као град саљемо поруку у свет да се код нас дешавају лепи догађаји, то је наша борба против агресије и против људи који желе другу судбину Београда и Србије", поручио је градоначелник.

Јеленић се захвалио Граду што је увек подржава велике манифестације у организацији ВСС.

"Тако је и овај пут, финални турнир одиграће се на Ташмајдану, храму ватерпола, а ово је, после олимпијског, сигурно најјачи турнир. Први се квалификује за ОИ у Токију и надам се да ћемо бити прва српска екипа, први екипни спорт, који ће се квалификовати за Игре 2020. године", истакао је Јеленић.

Финални турнир Светске лиге одржаће се од 18. до 23. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво