Јеленић: Срамота у Сплиту, за дуел репрезентација посебне мере обезбеђења

Председник ватерполо клуба Црвена звезда Виктор Јеленић потврдио је да је голман Александро Краљ морао да скаче у море у Сплиту по добијању неколико удараца од нападача, али и да није добио теже повреде. Председник ВСС рекао да ће тражити посебне мере обезбеђења за дуел Хрватске и Србије у марту у Сиску, у оквиру Европа купа.

Како је пренео хрватски 24 сатачетворица ватерполиста Црвене звезде нападнута су у Сплиту пред утакмицу са Морнаром у Регионалној лиги, а најтеже је прошао Краљ.

Јеленић је у изјави Танјугу рекао да је Краљ морао да иде у локалну полицију да да изјаву и да се осећа добро, према његовим информацијама из Хрватске.

"Нападнути су у кафићу на риви, морао да скаче у море Краљ, а остала тројица су успела да побегну. То је катастрофа, играчи су, а не навијачи. Срамота, шта бих друго рекао", рекао је Јеленић Танјугу.

Сплитска полиција трага за петорицом нападача.

На ванредној конференцији за медије поводом инцидента у Сплиту, директор ВК Црвена звезда Игор Милојевић рекао је да играчи нису имали клупска обележја, као и да је напад уследио после непријатног разговора са конобаром.

"Звездини ватерполисти нису били у обележјима клуба. Конобар је препознао грб испод јакне, на којој није било обележја Црвене звезде. Уследио је непријатни разговор са конобаром, после чега су играчи хтели да пређу у други кафић", рекао је на конференцији за медије Игор Милојевић.

Милојевић је рекао да су у тим тренуцима пришли навијачи, који су их физички напали, а да су голмана Краља од тежих повреда спасли добронамерни грађани Сплита.

Ватерполисти Црвене звезде још нису кренули за Београд.

"Играчи још нису кренули за Београд, чека се голман Краљ који даје изјаву полицији", додао је Милојевић.

Председник ВСС Виктор Јеленић рекао је да репрезентацију у марту очекуује дуел са Хрватском у Сиску.

"Репрезентација Србије у марту игра утакмицу Европа купа против Хрватске у Сиску, а Савез ће тражити појачане мере обезбеђења после инцидента у Сплиту", рекао је Јеленић и додао да никада ниједан играч Хрватске није имао проблем у Београду.

Милојевић је додао да нико из Морнара није контактирао клуб, али и да су на утакмици у Београду ватерполисти сплитског тима имали опрему са обележјима навијачке групе "Торцида" из Сплита.

Јеленић се присетио чувеног инцидента у Крању 2003. године, али образложио да је тада "све још било свеже".

"Сада смо у 2019, треба да спласне тензија", закључио је Јеленић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се