Хрвати бољи од Мађара у финалу Светског првенства

Ватеполисти Хрватске победили су организатора турнира селекцију Мађарске са 8:6 у финалу Светског првенства у ватерполу.

Најефикаснији у победи Хрватске, вредне друге титуле првака света, после Мелбурна 2007, био је капитен Сандро Сукно са три постигнута гола.

Најефикаснији у екипи Мађарске био је Мартон Вамош са три гола, док су по гол постигли Бела Торок, Балаж Ердељи и Кристијан Манхерц.

Хрватска је добро почела меч, повела је са 4:0 и чувала предност углавном захваљујући голману Марку Бијачу. Међутим, екипа је после тога стала, није успела да постигне гол у другој четвртини, па је Мађарска на полувреме отишла са два гола заостатка.

Мађарска је добро почела и трећу четвртину и головима Ердељија и Манхерца изједначила на 5:5. Хрватски тим се у завршници "пробудио", а гол је постигао два минута и 15 секунди пре краја преко Гарсије. Он је убрзо вратио Хрватској два гола предности, када је погодио мрежу са више од девет метара, па је деоница завршена вођством од 6:4.

Хрватски голман Бијач је био сигуран и заустављао је шутеве Мађара, а добро је бранио и мађарски голман Виктор Нађ, али то његови саиграчи нису успели да искористе и примакну се противнику.

Сукно је с играчем више донео три гола предности свом тиму, а затим су се Мађари примакли на 6:7 головима Вамоша.

Налет Мађара зауставио је Сукно и обезбедио победу Хрватској у финалу Светског првенства. 

У утакмици за треће место, репрезентација Србије савладала је Грчку са 11:8. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се