Светска бронза за српске ватерполисте!

Србија – Грчка 11:8. На десетом узастопном великом такмичењу ватерполисти Србије стижу до медаље. Овога пута она је бронзана, а до ње су изабраници Дејана Савића стигли након победе над Грчком у мечу за треће место на Светском првенству у Мађарској.

Ватерполо репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Светском првенству у Будимпешти, пошто је у мечу за треће место победила Грчку са 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1).

Србију су до победе предводили Душко Пијетловић и Сава Ранђеловић са по два гола, док су се по једном у листу стрелаца уписали Душан Мандић, Немања Убовић, Милан Алексић, Милош Ћук, Виктор Рашовић, Филип Филиповић и Андрија Прлаиновић.

У селекцији Грчке истакли су се Јанис Фунтулис и Ангелос Влахопулос.

У финалу се вечерас од 20.30 састају Мађарска и Хрватска.

Србија је одлично почела утакмицу, головима Мандића, Ранђеловића и Пијетловића дошла је до три гола предности, да би Грци после тајм-аута погоцима Фунтулиса пришли на гол заостатка.

Екипа Дејана Савића веома брзо је вратила три гола предности, прецизни су били Пијетловић и Убовић, али је у финишу четвртине Влахопулос успео да смањи заостатак.

Друга четвртина донела је већу борбу у базену и чвршће одбране на обе стране, у којој се селекција Србије опет боље снашла.

Алексић и Ћук довели су Србију до четири гола предности, да би Грци у финишу преко Генидуниаса поново смањили заостатак.

Грчка је у трећој четвртини и поред доброг почетка Србије, односно гола Рашовића, успела да успостави равнотежу и дође на два гола заостатка, а имала је и прилику да још више смањи заостатак, али је Србија успела да се одбрани.

Честитке српским ватеполистима упутиле су и премијерка Ана Брнабић и председница Народне скупштине Маја Гојковић.

"Упућујем вам најискреније честитке поводом освајања бронзане медаље на Светском првенству. Задовољство је било гледати вашу маестралну игру током овог такмичења у Мађарској, као и много пута до сада. Ваша снага, упорност и посвећеност потврда су да се заједничким радом и снажним тимским духом постижу најбољи резултати. И овога пута, на задовољство свих грађана Србије који су били уз вас, потврдили сте да је важно до самог краја играти раме уз раме у тиму, свом снагом и срцем", наводи се честитки српске премијерке Брнабић.

"Честитам вам на освајању бронзане медаље. И на овом такмичењу сте посвећеном и тимском игром на најбољи начин представљали Србију у духу трофејне традиције нашег ватерпола", навела је председница Народне скупштине.

Ранђеловић је седам секунди пре краја тог периода игре искористио добро додавање Ћука и са два метра одвео Србију на три гола предности – 10:7.

Готово све недоумице око победника утакмице за треће место решио је Прлаиновић поготком на самом почетку последње деонице, када је погодио у ситуацији с играчем више – 11:7.

Екипа Дејана Савића без већих проблема сачувала је стечену предност и дошла до бронзане медаље, прве од 2003. и шампионата у Барселони.

Овако је меч текао по четвртинама:

16.04 – Крај, Србија је савладала Грчку (11:8) и освојила треће место на Светском првенству у Мађарској.

15.50 – Србија пред последњу деоницу има три гола предности (10:7). Пут ка медаљи делује отворен... 

15.28 – Резултат на полувремену поново је веран показатељ дешавања у базену. Србија има лепу предност коју ће, настави ли овако, сигурно успети да одржи или повећа до краја сусрета.

15.15 – Квалитетна игра селекције Србије доноси нашем тиму предност од два гола (5:3). Она је била и већа, али расположене нападаче Србије испратили су ватерполисти Мађарске из спољне линије, који су одржали резултатски прикључак за свој тим.

15.00 – Меч је почео...

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво